Kom og leg med Det Kgl. Teater i Holstebro

5. maj 2022

Børn Familie Kultur

15. maj får Holstebro besøg af Det Kgl. Teaters børneunivers "Postyrium", der midt i byen inviterer børn fra 4-12 år ind i ballettens, operaens og skuespillets verden.

Foto: Det Kongelige Teater, fotograf Camilla Winther.

Snart ruller tre store kongelige containere ind på Kirkepladsen i Holstebro. Her kan nysgerrige børn opleve Det Kongelige Teaters mobile univers "Postyrium", som er fyldt med scenografi, rekvisitter, musik og kostumer, der giver lyst til at lege.

- I Postyrium vil vi gerne give børn mulighed for at udforske og lege med klassisk scenekunst. Her får fantasien og legen luft under vingerne, og vores håb er, at børnene for en stund glemmer lektier og mobiltelefoner og bare leger, lytter, griner og danser, siger Dorthe Paulli, udviklingsdirektør på Det Kongelige Teater.

I de flotte containere kan børn og forældre træde ind i en eventyrlig verden af dramatik, opera, ballet og musik. De kan bl.a. prøve at træne ballettrin foran et stort spejl som i en rigtig prøvesal, lytte sig klogere på forskellige instrumenter fra orkestergraven og meget, meget mere.

Postyrium bringer teatrets magi ud til 13 byer i Danmark hen over for- og efteråret, og Holstebro er en af de heldige byer, og det eneste sted i Midt- og Vestjylland som er del af turnéen.

Børneuniverset åbner søndag den 15. maj 2022, kl. 10.00-16.00, hvor det er gratis, og alle er velkomne.

Kl. 11.00 og kl. 13.00 vil elever fra Balletskolen Holstebro give en ekstra oplevelse og vise små koreografier fra deres undervisning.

Der bliver måske trængsel og lidt kø uden for containerne, og derfor har Holstebro Bibliotek i dagens anledning åbent i samme tidsrum, så familierne kan få mere ud af dagen, adgang til toiletter, m.v. Bibliotekets læsedrage "Læssie" er også klar til sjov og vil måske gå en tur udenfor for at hilse på børn og forældre på Kirkepladsen.

Postyrium bliver i Holstebro de efterfølgende tre dage, hvor børnehaver og skoler har tilmeldt sig med over 400 børn, der er klar til postyr og ståhej.

Holstebro Kommune forventer dermed, at rigtig mange børn og voksne får en oplevelse af, at nationalteatrets scenekunst ikke kun er for voksne i hovedstaden, håber formanden for Kultur- og Fritidsudvalget, Lene Dybdal:

- Postyrium er et koncept, der passer rigtig godt til kommunens tilgang til kultur og kunst. Vi er en kommune, der rummer hele scenekunstens fødekæde med ballet- og billedskole, musikskole, talentakademi, et professionelt dansekompagni og et internationalt anerkendt teater i baghaven. Men kultur er ikke kun noget, vi kigger på som publikum. Det er også det, vi har sammen, når vi selv deltager, bliver involveret - eller som her, når vi leger sammen.

Udvalgsformanden tilføjer at mødet mellem børnene og den professionelle etablerede kultur fx også er kongstanken bag aktiviteterne til børn i dagtilbud arrangeret af kommunens Børnekulturgruppe og aftalen med Levende Musik i Skolen om koncerter til kommunens skoleelever.

Tilbage

visibility_off visibility
Kontakt os

Tilmeld nyhedsbrev

Mobiltelefon med uåbnet mail

X