Nyt familiehus skal samle støtten til sårbare familier

13. december 2022

Børn Familie

Holstebro Kommune er på vej med et nyt familiehus, som skal være med til at opspore og forebygge mistrivsel hos børn og deres forældre tidligt i barnets liv. Socialstyrelsen støtter projektet med 5,35 mio. kr.

Billedtekst: Ambitionen med familiehuset er at opspore og forebygge sociale udfordringer tidligt i barnets liv.

Det skal være nemmere og mere trygt for børn og småbørnsforældre at få støtte og hjælp, når de har behovet for det. Familierne skal opleve, at der er én indgang til en bred palet af støttemuligheder, samt at der skal være bedre og mere sammenhæng mellem indsatser og aktiviteter.

Det er tanken bag et kommende familiehus, som Holstebro Kommune er på vej til at oprette. Socialstyrelsen støtter projektet med 5,35 mio. kr. over en 4-årig periode fra en pulje til familiehuse.

Formålet med at oprette et familiehus er at forebygge mistrivsel og sociale udfordringer hos familier med børn i alderen 0-6 år.

- Det er rigtig dejligt, at Socialstyrelsen har valgt at støtte Holstebro Kommunes projekt med et familiehus i kommunen, så vi kan bygge det op og prøve det af. Forhåbentlig kan det hjælpe os med at give alle børn en god start på livet ved at opspore og forebygge sociale udfordringer på et tidligere tidspunkt. På den måde vil færre børn og familier på sigt komme ud i alvorlige sociale problemer, siger formand for Børne- og Familieudvalget Klaus Flæng. 

Bred palet af indsatser og tilbud

Familiehuset skal rumme en bred palet af relevante indsatser og tilbud til småbørnsforældre. Det er lige fra kontakt til sundhedsplejerske og fødselsforberedelse til vejledning fra socialrådgiver og familiekonsulenter.

Derudover er der lagt op til at samarbejde med andre aktører som for eksempel Kirkens Korshærs Familiearbejde og Mødrehjælpen. Det kunne omfatte aktiviteter som babycafé, særlige mødre-/fædregrupper, fællesspisning og udflugter mm.

- Der er et stort potentiale i at styrke samspillet både mellem de enkelte faggrupper i kommunen, men også samspillet med de regionale tilbud og civilsamfundet. Jeg håber, at det nye familiehus vil kunne give os nogle værdifulde erfaringer, som vi kan overføre til andre områder i organisationen, og som i sidste ende vil komme borgerne til gavn og resultere i en mere helhedsorienteret indsats, siger familie- og dagtilbudschef Marianne Rasmussen Rahbek.

Nu begynder de praktiske forberedelser med at etablere et fysisk familiehus i Holstebro by. Der skal findes egnede lokaler, og så skal der ansættes fagpersonale som sundhedsplejersker, familiekonsulenter og socialrådgivere.

Det nye familiehus skal organiseres under Børne- og Familiehusene, der i dag har tre forskellige afdelinger med tilbud til børn og unge mellem 0-23 år. Familiehuset forventes at slå dørene op i maj 2023, hvorefter de forskellige tilbud gradvist vil blive startet op. Projektet skal evalueres ved udgangen af 2026.

Tilbage

visibility_off visibility
Kontakt os

Tilmeld nyhedsbrev

Mobiltelefon med uåbnet mail

X