Professionelle skolekoncerter til alle elever hvert år

22. marts 2022

B��rn Unge Kultur

En ny 3-årig aftale sikrer, at alle folkeskoleelever i Holstebro Kommune får mindst én professionel live-koncert om året. Den nye musikordning fejres på Staby Skole den 4. april - med en koncert, selvfølgelig.

Billedtekst:”Levende Musik i Skolen” har et katalog med 100 musikgrupper. Her er bandet Überlyd i gang med en interaktiv skolekoncert (Foto: Christian Brandt)

De næste tre skoleår bliver med fuld musikformidling og koncertoplevelser til ører i alle størrelser, når landets største koncertarrangør på skoleområdet, "Levende Musik i Skolen", løbende besøger kommunens folkeskoler.

Skolekoncerterne er ikke bare 'sæt jer ned og lyt'. Til hver koncert er der gennemarbejdet undervisningsmateriale, som gør oplevelsen relevant for skolens årgange og forskellige fag.

Lærerne på de enkelte skoler har selv indflydelse på, hvilke koncerter de får ud fra Levende Musik i Skolens store koncertkatalog med over 100 musikgrupper, som spiller et væld af forskellige genrer.

På de mindste skoler bliver indsatsen måske samlet til én stor fælles koncert, mens det på andre skoler bliver opdelt i klassetrin.

Musikgrupperne er nøje udvalgte af et uafhængigt, musikkyndigt fagudvalg - primært ud fra den musikalske kvalitet og evne til at formidle. Det bliver koncerter af høj kvalitet, der måske også er med til at udvide elevernes musikalske horisont.

- Vi tror på at børn og unge udvikles gennem kunst og kultur og de erfaringer, de får gennem fælles oplevelser, læring og inspiration fra forskellige musikgenrer. Når det er live, møder de musikken og musikerne på en anden måde, siger skole- og rådgivningschef, Peter Fogde Mikkelsen.

Energisk sceneshow med elevinddragelse

Holstebro Kommune fejrer den nye aftale med en koncert på Staby Skole, den 4. april 2022, kl. 10.00.

Til koncerten kommer den prisvindende folkemusikkvartet Phønix, der udfordrer de traditionelle koncertrammer og flytter rundt på scene og publikum. Med bandet i midten og publikum på begge sider, trækkes eleverne med ind i en verden fuld af iørefaldende melodier, spændende sange, energiske rytmer og tankevækkende historier.

- Musik er en udtryksform, som taler til vores sanser og følelser. Der er et andet sprog end at læse og skrive. Gennem skolekoncerterne oplever eleverne levende musikere som mestrer håndværket at spille på forskellige instrumenter og i genrer, som de ikke møder ellers. Der er sikkert mange af vores elever, der f.eks. aldrig har oplevet folkemusik live, men det kommer de snart til, og det glæder vi os meget til, siger skoleleder på Staby Skole, Lene Ettrup.

Hun er også koordinator for skolernes musikråd - et samarbejdsorgan som blev dannet i 2009 af entusiastiske musiklærere, skoleledere og Holstebro Musikskole. Musikrådets formål er at styrke det musikfaglige miljø på tværs af skolerne og fungerer også som konsulenter for kommunens deltagelse i landsdækkende musikarrangementer.

Det er rådet, der har anbefalet Børn og Unge at etablere aftalen med Levende Musik i Skolen.

  • Levende Musik i Skolen (LMS) producerer koncertturneer i forskellige genrer med danske og udenlandske musikere
  • LMS er en institution, som drives af tilskud fra Statens Kunstfonds Projektstøtteudvalg for Musik
  • I skoleåret 2022-23 koster det 34 kr. pr. elev for en kommune at være med i LMS Koncertordning.

Læs mere om Levende Musik i Skolen

Tilbage

visibility_off visibility
Kontakt os

Tilmeld nyhedsbrev

Mobiltelefon med uåbnet mail

X