• Print
  • Forstør tekst

Digital indgang til Jobcenter Holstebro

17. marts 2021

Med et digitalt spørgeskema som indgang har Jobcenter Holstebro gjort tilmeldingen både hurtig og nem. På holstebro.dk/jobmatch kan du hjemmefra udfylde et online-spørgeskema, som danner baggrund for den første kontakt.

Foto: Jobcenter Holstebro

Sparer værdifuld tid

Via den digitale indgang holstebro.dk/jobmatch er du allerede et skridt foran og bliver hurtigt matchet med den rette jobcentermedarbejder, og hermed sikret den rette vej ind i jobcentret.

- Det er egentlig ikke raketvidenskab, men den digitale indgang skaber flow og effektiv fra dag 1. Vi har arbejdet med den digitale tilgang gennem et års tid, og senest har vi for at kvalitetssikre tilgangen testet spørgeskemaet på en af byens ungdomsuddannelser. Har du spørgsmål til din ansøgning, eller har du ikke opkobling til internettet, tilbyder vi naturligvis hjælp i fronten på jobcentret. Men du har også mulighed for at få en ven eller familie til at hjælpe dig ved skærmen, siger jobcenterchef Birgitte Frydensbjerg.

Ansøgeren kan via hjemmesiden selv udfylde de nødvendige oplysninger og har mulighed for at bruge god tid på at udfylde skemaet. Ansøgeren skal som hidtil fremmøde på jobcentret for at melde sig ledig. Dog er det ikke noget, som er tidskrævende men blot en formalitet.

Spørgeskemaet har med succes været benyttet under corona-nedlukningen, hvor fysiske møder i stort omfang har været suspenderet. Fx har Ungeenheden afprøvet den digitale 'første gangs berøring' for unge, der søger uddannelseshjælp. Her oplever man også, at de unge føler sig mere trygge ved tasterne derhjemme end til et fysisk møde på jobcentret.

Det har også vist sig at være en fordel for ansøgere, som på grund af sproglige eller personlige udfordringer, har brug for støtte til at svare. Med den digitale spørgeguide kan de få hjælp, der hvor de opholder sig.

Hurtigt videre

- Vi håber at den nye indgang betyder, at man hurtigere får afdækket sine muligheder omkring uddannelse eller job. I de situationer hvor ansøgeren ikke er berettiget til offentlig forsørgelse eller reelt set fravælger at blive en del af systemet, går det også hurtigere. Hver dag er en vigtig faktor, også hos uddannelserne og for virksomhederne, der mangler arbejdskraft, siger Birgitte Frydensbjerg om de andre sidegevinster ved en hurtigere visitation, og understreger:

- Vi har taget dette initiativ for at effektivisere sagsgangene og hjælpe folk hurtigere videre.

Jobcenter Holstebro deler deres erfaringer fra den digitale indgang til kontanthjælp med andre kommuner i forskellige netværk.

Ansøgeren skal fortsat sende en ansøgning til Ydelsescentret omkring den økonomiske sagsbehandling.

  • Uddannelseshjælp (i stedet for kontanthjælp) er for unge mellem 18-29 år
  • Kontanthjælp er for borgere over 30 år
  • Hvis du er under 30 år og har en erhvervskompetencegivende uddannelse, kan du få kontanthjælp på ungesats.

Tilbage

keyboard_arrow_up