• Print
  • Forstør tekst

Fra Iran til Holstebro - Yadgar fandt vejen til fastansættelse

11. juni 2020

Yadgar havde svært ved at finde fodfæste på det danske arbejdsmarked. Det ændrede en håndsrækning fra lokal arbejdsgiver og et samarbejde med Jobcentret på.

26-årige Yadgar Ahmad Hussain Haydari kom til Danmark som flygtning fra Iran i 2016 og havde svært ved at finde fodfæste på det danske arbejdsmarked.

En håndsrækning fra lokal arbejdsgiver i Holstebro og et smidigt samarbejde med Jobcentret betyder, at Yadgar i dag forbereder pizzabunde og pastaretter – og at restauranten har fået en positiv og pligtopfyldende medarbejder. 

Da indehaveren af Holstebro-pizzeriaet Rhodos Pizza, Cayan Akbina, i starten af 2019 stod og manglede en medarbejder, tog han kontakt til det lokale Jobcenter.

Sammen tog de en snak om en kommende medarbejders forudsætninger og kompetencer. 

En trinvis udvikling

Derefter gik processen – trin for trin – fremad: Yadgar Haydari startede i restauranten i praktik og efterfølgende i job med løntilskud. 1. marts i år kunne Yadgar så tilføje ’fastansættelse’ til sit CV, da Cayan tilbød ham en fast stilling på 30 timer om ugen.

Processen har ikke været uden bump på vejen, men samarbejdet hele vejen rundt har været udslagsgivende. 

"Det har været meget vigtigt, at jobkonsulenten og jobcoach har sørget for papirarbejdet og det praktiske, så vi her kunne koncentrere os om at give Yadgar en god start", fortæller Cayan. 

Yadgar er glad for arbejdet og for oplæringen fra både Cayan og resten af kollegaerne på Brotorvet 8:

"Jeg kan godt lide arbejdet på restauranten, som kræver, at jeg både er hurtig og præcis i mit arbejde", fortæller Yadgar.

Lars Stampe, som er formand for Arbejdsmarkedsudvalget i Holstebro Kommune, glæder sig over, at jobåbninger som denne giver mulighed for, at flest muligt finder fodfæste på arbejdsmarkedet.

"Eksemplet viser også, at det sociale ansvar, som virksomhederne tager, gør en stor forskel for den enkelte samtidig med at det gavner fællesskabet," udtaler han. 

At holde hovedet koldt og pizzaen varm 

Cayan er ikke i tvivl om, at den trinvise udvikling har været vigtig for, at Yadgar er kommet godt ind i både arbejdsopgaver og et – til tider – hektisk arbejdsmiljø.

Under corona-perioden har der også været spidsbelastninger med take-away, men Yadgar har både kunnet holde hovedet koldt og samtidig sørge for, at de berømte Holstebro-pizzaer - Taxa-Pizzaerne - har været klar til tiden.

"Vi støtter hinanden, og Yadgar kan godt ta' noget sjov og den uformelle arbejdstone, vi har her på stedet", understreger Cayan.

Når det kommer til favoritter på restaurantens menukort, er det dog ikke Taxa-pizzaen, der er Yadgars foretrukne – han hælder mere til kombinationen af tomat, ost og kebab. 
 

Tilbage

keyboard_arrow_up