Holstebro har Danmarks bedste jobcenter

10. september 2019

For to år siden lå Holstebro også nummer 1, men blev sidste år overhalet af Ringkøbing-Skjern. I år har Holstebro vundet topplaceringen tilbage som nr. 1 i Fagbevægelsens Hovedorganisations årlige jobcenterindeks.

Billedtekst: Arbejdsmarkedsafdelingen i Holstebro Kommune er de bedste til at hjælpe ledige. Foto af Jobcenter Holstebro Billedtekst: Arbejdsmarkedsafdelingen i Holstebro Kommune er de bedste til at hjælpe ledige. Foto af Jobcenter Holstebro

Fokus i Fagbevægelsens jobcenterindeks er, om de arbejdsløse får den bedst mulige indsats i jobcentrene til at komme tilbage til arbejdslivet. Og det lykkes så godt i Arbejdsmarkedsafdelingen i Holstebro, at det giver en topplacering.

Arbejdsmarkedsudvalgets formand Lars Stampe udtaler, at han er meget stolt af placeringen:

- Sådan noget kommer ikke af sig selv. Medarbejderne på Jobcentret vil gerne gøre en forskel, og de har gjort en fantastisk indsats. Ligesom det ikke har kunnet lade sig gøre uden det gode samarbejde med virksomhederne. Jeg er også utrolig glad for at se, at vores fokus på at uddanne de ledige til arbejdsmarkedets behov lønner sig.

Jobcenterindekset

Fagbevægelsens jobcenterindeks giver et overordnet indblik i, hvor gode kommunerne er til at hjælpe de arbejdsløse og investere i dem til gavn for både de arbejdsløse og kommuneøkonomien. Hermed er Fagbevægelsens jobcenterindeks en helt anden type måling end mange af de andre målinger der findes, som ofte har effektivitetsforbedringer og besparelsespotentiale i centrum.

Der måles på, hvor længe de arbejdsløse er ledige, da det er en god indikation på, om indsatsen virker. Derudover bliver de enkelte jobcentres samlede indsats målt ved, hvor godt de klarer sig på følgende konkrete indsatsområder: Brug af opkvalificering/uddannelse i aktiveringsindsatsen, længde af sygedagpengeperioder, merledighed blandt ikke-vestlige indvandrere, aktiveringsomfang generelt, længde af ledighedsperioder.

På baggrund af disse indsatsområder placeres jobcentrene i et samlet indeks, der udtrykker, hvordan de samlet set klarer sig, når ledige skal i beskæftigelse.

Holstebro Jobcenter ligger nr. 1 i indekset

Holstebros flotte placering begrundes med, at der er gode indsatser på alle parametre, dog klarer de sig især godt, når det kommer til aktiveringsgrad og uddannelsesandel. Holstebro Jobcenter har en aktiveringsgrad på 37,7 pct., hvilket er 13,9 pct. point større end i resten af landet i 4. kvartal 2018. Samtidig er uddannelsesandelen på 31,9 pct., hvilket også er betydeligt bedre end gennemsnittet på 23,8 pct.

Arbejdsmarkedschef Søren Landkildehus udtaler:

- Vi er stolte af førstepladsen, som forpligter til vedholdende forbedringer af indsatsen. Vi er nysgerrige på hvordan vi kan hjælpe virksomhederne med det stigende sygefravær. Samtidigt er vi interesserede i at understøtte fremtidens kompetencebehov ved at sikre det rigtige match mellem virksomhed og borgere ved hjælp af tilpassede uddannelsesforløb.

Se kommunernes placering Jobcenterindeks rangering

Se hele Jobcenterindeks

Tilbage

keyboard_arrow_up