• Print
  • Forstør tekst

Poul på 58 år uddanner sig til industritekniker: ”Der er mange, der siger, det er sejt gået”

21. september 2020

Efter 28 år som butiksslagter blev Poul Sønnik Nielsen ledig sidste sommer. Der gik dog ikke længe, før Poul skiftede slagterforklæde ud med skolebænk og en helt ny branche.

Foto: Poul Sønnik Nielsen (tv) og Anders Sloth på værkstedet på Thyholm.

- Jeg så en annonce på jobcentret for uddannelsen til industritekniker.

Og det var egentlig med til at kickstarte 58-årige Poul Nielsens brancheskift fra slagterfaget til industriens verden. 

- Jeg tænkte, det var en spændende mulighed, fortæller Poul, der bor i Holstebro, og som blev ledig sidste sommer.

- Min jobcoach var hurtig til at få ringet rundt, og kort tid efter kunne jeg sætte mig ind i klasselokalet på Herningsholm Erhvervsskole og starte på grundforløbet til industritekniker. Jeg er lidt mere moden end de fleste på uddannelsen, og der er flere, som siger, at det er sejt, at jeg sådan går i gang med en uddannelse som 58-årig. Selv tænker jeg ikke meget over min alder, siger han med et smil.

Fra slagterfag til skoledag

Der er stor forskel mellem en arbejdsdag i slagterfaget og en skoledag med teori og lærebøger. Og da COVID-19 i marts gjorde, at undervisningen på Herningsholm blev skiftet ud med fjernundervisning, var det da en hurdle. Den digitale undervisningsform er i det hele taget noget anderledes end sidst, Poul sad i et klasselokale.

- Men man må jo hænge i, pointerer Poul. 

Han er nu godt i gang med uddannelsen og er blevet ansat som voksenlærling ved TMP Hydraulik på Thyholm.

- Poul ringede til mig for at høre, om vi kunne bruge en voksenlærling. Jeg sagde til ham, at det kunne vi godt finde ud af, fortæller Martin Godiksen.

Sammen med Anders Sloth er han indehaver af virksomheden, som fremstiller løfteudstyr, kraner og hydraulikkomponenter. Poul er nu en del af teamet på i alt 25 ansatte, og han nyder at omsætte lærebøger og teorier til tekniske tegninger og drejemetoder. Virksomheden er også glad for samarbejdet:

- Poul kommer med et gå-på-mod og en vilje, som vi sætter pris på, fortæller Martin.

CNC-maskinen er næste skridt

Processen har for Poul været kendetegnet af en imødekommende arbejdsgiver og en hurtig og effektiv sagsbehandling:

- Jeg har fået en fremragende behandling af medarbejderne på jobcentret. De er dygtige til at få sat tingene i gang med det samme, siger han.

Det næste faglige skridt for Poul er at komme i gang med CNC-maskinen. Inden da skal han dog tilbage til lektier og lærebøger på Herningsholm til næste forår.

- Og det glæder jeg mig til!, lyder det prompte fra Poul.

Uddannelsesløft giver gode muligheder

- Pouls historie er et rigtig godt eksempel på dét at komme godt tilbage på arbejdsmarkedet, lyder det fra Lars Stampe, formand for Arbejdsmarkedsudvalget i Holstebro Kommune.

- Det er jo på alle måder positivt, at man har har lyst og interesse i at opkvalificere sig, og at der samtidig er muligheder for at realisere netop det. Og Pouls historie kan måske være inspiration til andre, som - fx i lyset af COVID-19 - må se sig om efter andre jobmuligheder eller kompetenceudvikling, slutter Lars Stampe. 

Puljen til uddannelsesløft giver dagpengemodtagere mulighed for at få bevilget dele eller en hel erhvervsuddannelse. Læs mere om ordningen hos Styrelsen for Arbejdsmarked og Rekruttering

Tilbage

keyboard_arrow_up