1375 elever får tips til bedre trivsel

12. september 2019

Syv forskellige trivsels-workshops skal hjælpe med at ruste førsteårselever på ungdomsuddannelserne i Holstebro til livets udfordringer.

"Bliv klædt på til ungdomslivet" er temaet for de to trivselsdage.

Hver tredje elev har overvejet at droppe ud af gymnasiet i utide. Det viser Børne- og Undervisningsministeriets dugfriske undersøgelse blandt 83.000 elever på de gymnasiale uddannelser.

Derfor er den årlige forebyggelsesdag for elever på ungdomsuddannelserne i Holstebro mere aktuel og relevant end nogensinde. Og der er mange spørgsmål at forholde sig til, når man lige er rykket fra folkeskolens trygge rammer og over på en ungdomsuddannelse.

Hvad er god stil på nettet? Hvordan får jeg hjælp til at håndtere økonomien? Hvad stiller jeg op, når jeg føler mig presset og stresset?

De 1375 førsteårselever får 18. september og 23. oktober hjælp til nogle af ungdommens store spørgsmål. De deltager i workshops under overskriften "Bliv klædt på til ungdomslivet". Her vil undervisere stå klar og svare på spørgsmål om sex, fritidsjob, økonomi og mange andre emner.

- Penge risikerer at blive et lidt abstrakt begreb for de unge mennesker i dag, hvor digitale betalingsmuligheder og fx kviklån vinder frem. Men så meget desto vigtigere er det at forstå de mange muligheder, fristelser og faldgruber. Det vil vi gerne hjælpe de unge med, siger Terkel Præst Berthelsen, Filialdirektør Sydbank.

HK Midtvest bidrager med viden om fagforeningers funktion og råd om de unges fritidsjobs og fremtidige karriere.

- Mange unge er i tvivl om, hvad de skal gøre, når de støder på problemer. Vi vil gerne hjælpe med at klæde dem på, så de kender deres rettigheder og pligter og ved, hvilke handlemuligheder de har - både nu og i deres fremtidige arbejde, fortæller Daniella Østergaard Roslev, Ungdomskonsulent i HK MidtVest.

Holstebro Kommunes SSP-koordinator Jon A. Jørgensen glæder sig over, at så mange lokale kræfter bakker op om at fremme de unges trivsel. Han sender en stor tak til de organisationer og firmaer, der leverer frivillig og ulønnet undervisning på forebyggelsesdagene.

- Samarbejdet har skabt gode relationer og stort kendskab uddannelserne imellem. Det er til stor gavn for SSP-samarbejdet på 16-25-års området, siger han.

Fakta

"Bliv klædt på til ungdomslivet" holdes 19. september på Holstebro Gymnasium & HF og 3. oktober på Uddannelsescenter Holstebro. De 1375 unge kan vælge sig ind på fire af syv forskellige workshops med følgende overskrifter:

  • FOMO - Fear Of Missing Out
  • Luxusfælden
  • Kom godt i gang
  • Så slap dog af
  • Dit forhold til nettet
  • Hvor robust er du
  • Cool på arbejde

Se mere i vedhæftede folder.

Workshopholdere

HK Ungdom, Sydbank, Kondomeriet, Social- og SundhedsSkolen, Psykologkontakten, Sundhedsfremme og forebyggelse - Holstebro Kommune, SSP - Holstebro Kommune

Tilbage

keyboard_arrow_up