• Print
  • Forstør tekst

Digital handel: Nu skal 7. klasses elever lære at bygge webshops

26. august 2021

Danmarks største skole for digitale detailhandelselever i Holstebro vokser yderligere og efterlyser nu endnu flere unge til virksomheder, der tilbyder pladser til elever.

Billedtekst: Underviser Philip Blom (tv) og uddannelsesleder René Tolderlund Jakobsen fra UCH mener, at iværksættere og andre har gjort Holstebro til et 'Silicon Valley' for digital handel

PRESSEMEDDELELSE FRA HOLSTEBRO PRESSEN:

Om kort tid skal elever i 7. klasse i Holstebro Kommune studere, hvordan de kan opbygge en webshop. To af byens folkeskoler har indgået et samarbejde med Uddannelsescenter Holstebro, der uddanner detailhandelselever i digital handel.

I dansk- og matematiktimerne i en uge skal 7. klasserne se på, hvordan de kan bruge sproget og deres regnefærdigheder til at sælge ting over nettet.

Det er Uddannelsescenter Holstebro, der har taget kontakt til Rolf Krake Skolen, Sønderlandsskolen og også Ulfborg Skole. Der er nemlig stor vækst i uddannelsen inden for digital handel. I løbet af kort tid er uddannelsescentret gået fra 3 elever på specialet til nu 18.

- Desuden har vi lige nu virksomheder, der spørger, om vi ikke kan skaffe dem mindst 3 yderligere elever. Holstebro er blevet et epicenter for digital handel, og det kræver uddannelse, siger uddannelsesleder René Tolderlund Jakobsen fra Uddannelsescenter Holstebro.

Han har udarbejdet en liste over virksomheder, der arbejder med digital handel. Det drejer sig om ikke færre end op mod 80 firmaer i det område, som uddannelsescentret i Holstebro dækker. René Tolderlund Jakobsen forklarer, at der for år tilbage var nogle pionerer i byen, og siden har der været en gevaldig knopskydning.

Uddannelsescenter Holstebro driver et tæt samarbejde med branchen. Hele tiden kommer der personer fra nethandelsvirksomhederne på skolen som gæstelærere. Desuden er skoleopholdene tilrettelagt sådan, at eleverne tilbringer hver fredag på deres praktikvirksomhed med en konkret opgave, men også sådan at de kan løse presserende opgaver i firmaet.

- Vi er stolte af, at vi i Vestjylland kan samle flere elever på den digitale detailhandelsuddannelse end skoler i de store byer som hovedstaden, Aarhus, Odense og Aalborg. Holstebro er flere gange kåret som Danmarks bedste handelsby, og nu håber vi, at vi kan bidrage til, at byen markerer sig som Danmarks bedste digitale handelsby, siger underviser Philip Blom fra Uddannelsescenter Holstebro.

De tre første elever på digital handel i Holstebro har netop afsluttet deres uddannelse. De er alle tre blevet fastansat på deres uddannelsessted. Den ene af dem arbejder hos tøjvirksomheden Munk Store i Holstebro, der lige nu er i gang med at uddanne ikke færre end yderligere 5 digitale handelselever. De to andre nyuddannede arbejder hos Cykler.dk i Lemvig og hos undertøjsvirksomheden JBS i Herning.
 

Tilbage

keyboard_arrow_up