• Print
  • Forstør tekst

En gaveregn af sommeraktiviteter

1. juli 2020

Coronaen sætter en dæmper på rejselysten, men ikke på lokale ferieaktiviteter i sommerlandet. Aldrig har der været så mange udflugter, events og aktiviteter for børn og unge i Holstebro Kommune som i denne sommerferie.

Foto: Èn af sommeraktiviteterne er Musikcamp, hvor du kan få en kæmpe musikoplevelse sammen med hel masse andre børn og unge takket være en flok frivillige kræfter og lokale sponsorer.

"Ude godt, men hjemme bedst" lyder et gammelt mundheld. Om det især kommer til at gælde for sommerferien 2020, vil snart vise sig. I hvert fald har coronaen aflyst mange rejseplaner, og Holstebro Kommune har derfor i år sat ekstra gang i den hjemlige ferietid med over 100 sommeraktiviteter for børn og unge.

Der er både velkendte og nye events, udvidelse af åbningstider samt stor inddragelse af foreninger, klubber og kulturinstitutioner, som er klar til at give kommunens børn og unge en god sommer.

Med et hurtigt kig i sommerens aktivitetskalender finder du alt lige fra skydeskole, ATV-ræs og træklatring til danseballade, kagebagning og sæbeproduktion. Du kan komme på adskillige udflugter og camps, fange fisk, sove i shelters eller ro en tur på havet.

Du kan ride på islænderheste eller rulle på skateboard. Opleve teater, trylleshow og fysikshow. Eller fikse din cykel på værkstedet, så den er klar til pump track banen.

Der er også rolig hygge, fx brætspil i bedstemors møbler på Holstbro Museum.

Tjek de mange aktiviteter på holstebro.dk/sommer, der er et online sommerferiekatalog for børn og unge.

Sommerpakken

Sommeraktiviteterne udspringer fra en lang række aktører, puljer og projekter, blandt andet "Bevæg dig for livet", "Sommer i trekanten" og ikke mindst statens såkaldte 'sommerpakke', hvor Holstebro Kommune har fået 2.180.000 kr. målrettet børn og unge.

Regeringen og et bredt flertal i Folketinget står bag sommerpakken, der skal sikre, at børn og unge får en god sommerferie trods coronakrisen. Holstebro Kommunes andel af de i alt 200 mio. kr. skal understøtte foreninger og institutioners afvikling af aktiviteter.

Indsatsen har også et socialt sigte for udsatte familier, børn og unge. Lukningen af landets skoler, institutioner og fritidsaktiviteter har gjort, at mange børn og unge har savnet de normale faglige og sociale fællesskaber, som de ellers finder her.

Skoler, sfo'er og dagtilbud har derfor også arbejdet på højtryk for at lave ekstra aktiviteter til børnene, og Holstebro Ungdomsskole har barslet med et helt unikt sommerprogram, hvor alt er helt gratis og åbent for alle 13-18 årige.

www.holstebro.dk/sommer

Tilbage

keyboard_arrow_up