• Print
  • Forstør tekst

Skolerne i Holstebro Kommune tager imod 5730 elever på mandag

7. august 2020

Første skoledag i det nye skoleår nærmer sig og de ansatte på skolerne gør i disse dage klar til at tage rigtigt godt imod alle elever.

For nogle elever bliver det et ”velkommen tilbage” efter en lang sommerferie. For andre elever er det et hjerteligt ”velkommen til allerførste skoledag”.

- På skolerne glæder alle de ansatte sig meget til at slå dørene op og igen få liv ind i skolernes lokaler. Vores vigtigste opgave som ansatte i Børn og Unge er at skabe læring og trivsel for alle børn i samarbejde med deres forældre. Derfor gør vi en stor indsats for at få alle børn til at indgå i udviklende fællesskaber og her er en god start i skolen en vigtig parameter i det arbejde, fortæller Peter Fogde Mikkelsen, skole- og rådgivningschef i Holstebro Kommune.

Arbejdet med udviklende fællesskaber foregår både i den enkelte klasse, i frikvartererne, i sfo’en og i det vigtige samarbejde med forældrene. 

529 i skole for første gang

I alt starter 5730 elever på skolerne i Holstebro Kommune på mandag – heraf er de 529 elever helt nye og starter for første gang på skolen i 0. klasse. De ansatte på skolerne har brugt tiden mellem sommerferien og skolestarten på mandag til at forberede en god og tryg start.

Næsten normale forhold

Skolestarten bliver så tæt på normale forhold som muligt. De nye skoleelever kender jo ikke til, hvad der var normalt før corona, men de elever, der gik i skole før sommerferien, vil opleve, at næsten alt er, som det var før corona.

-Vi kigger heldigvis ind i en skolestart, der er så tæt på normale forhold som vi kan ønske. Loven om nødundervisning, som trådte i kraft under corona-perioden, er ophævet. Det betyder, at der er fuldt fokus på læring og undervisning i alle fag igen og det glæder lærerne sig naturligvis meget til, siger Peter Fogde Mikkelsen. Han fortæller desuden, at kravet om 1 meters afstand også er ophævet. 

”Vi er fortsat forsigtige”

Til gengæld er der naturligvis fortsat særlige forholdsregler og forsigtighedsprincipper, der skal håndhæves.

- Der vil for eksempel være begrænset adgang for forældre på skolerne, ligesom der også vil være begrænset kontakt klasserne imellem. Der vil også fortsat være et stort fokus på hygiejne med hyppig håndvask og brug af håndsprit, så vi er fortsat forsigtige. Vi gør, hvad vi kan for at undgå smittespredning, siger Peter Fogde Mikkelsen.

Tilbage

keyboard_arrow_up