• Print
  • Forstør tekst

Antallet af nye boliger overrasker

9. marts 2020

Der blev sidste år opført 25 % flere boliger i Holstebro Kommune end forventet. Ikke siden finanskrisen har antallet af nye boliger ligget så højt på et enkelt år som i 2019.

Foto: Boligbyggeri i Hornshøj ved Holstebro

Det har før været fremme, at kommunale byggegrunde går som varmt brød i Holstebro Kommune, at der er tryk på byggesagsbehandlingen og at hussalget i postnummer 7500 slår rekorder. Men hvad med antallet af nyopførte boliger i 2019 i forhold til forventningen?

En ny opgørelse fra Økonomiafdelingen i Holstebro Kommune viser, at der i 2019 blev opført 213 nye boliger. Det er 25 % flere end i kommunens prognose, der kun forventede 170 nye boliger.

Det er faktisk det højeste antal nye boliger, siden finanskrisen i 2008 satte en pludselig dæmper på byggelysten.

Der er bl.a. opført flere boliger end forventet i skoledistrikterne Halgård og Mejrup samt i de to tidligere skoledistrikter Rolf Krake og Sønderland.

I byerne udenfor Holstebro er der i 2019 opført 4 boliger i Borbjerg, 5 i Tvis, 3 i Krunderup, 5 i Ulfborg, 5 i Vemb og 6 i Vinderup. Der er også nye hjem på vej i Skave, hvor NordVestBO den 12. marts tager første spadestik til 5 nye boliger i Rosenparken.

I perioden fra 2002 - 2019 er der opført i gennemsnit 198 boliger pr. år i Holstebro Kommune.

Rækkehuset var den fortrukne nybolig i 2019


Det mest populære boligbyggeri i Holstebro Kommune har i mange år været parcelhuset.

Men i 2019 er der sket en markant ændring i antallet af opførte rækkehuse og etageboliger. Der er ikke i de seneste 18 år opført så mange nye rækkehusboliger som i 2019. Hele 88 er det blevet til mod 75 parcelhuse. På tredjepladsen kommer etagebyggeriet, hvor der er opført 39 boliger - et antal der ikke er set siden 2006.

- Vi har selv lavet analyser, der peger i den retning, men det er en positiv overraskelse, at det allerede går godt. Vi fik i starten af 2019 en markedsrapport fra Exometric, der dokumenterede behovet og efterspørgslen på netop de mindre og bynære boliger og lejligheder, så tallene her bekræfter tendensen. Det viser også, at der er gang i byggeri og byudvikling i Holstebro, og at kommunen er et attraktivt sted at bo, arbejde og investere, siger planchef i Holstebro Kommune, Thomas Leerberg.

De nye tal er fra Bygnings- og Boligregistret, hvor nye boliger bliver registreret, når beboerne flytter ind i dem.

Tilbage

keyboard_arrow_up