Arkitekturpris til talentakademi og ros til familievilla

1. oktober 2018

Årets arkitekturpris gik til det nye campus for Dansk Talentakademi, mens en villa på Hjelmen i Mejrup fik hædrende omtale, da Holstebro Kommune i dag uddelte Arkitekturprisen 2018.

Campus for Dansk Talentakademi er tegnet af Cubo Arkitekter Campus for Dansk Talentakademi er tegnet af Cubo Arkitekter

”Et stærkt og visionært tiltag for at skabe rammer om talentudvikling og kreativ udfoldelse”. ”Et arkitektonisk statement, der som et kulturelt fyrtårn, vil være til inspiration og glæde for rigtig mange mennesker – både lokalt, regionalt og nationalt”. 

Sådan beskriver dommerkomitéen vinderen af Holstebro Kommunes Arkitekturpris 2018, det nye campus-byggeri i centrum af Holstebro, der er tegnet af Cubo Arkitekter A/S.

Dommerne fremhæver blandt andet, at bygningen fremstår velovervejet i forhold til sin flotte placering i byen. Og at både den fysiske udformning og materialekarakter, spiller godt sammen med nabobygningerne i teglsten.

Indenfor er der også sammenhæng. Især oplevelserne på tværs af etagerne fremstår som særligt vellykket i forhold til at skabe sammenhængskraft og mødesteder for husets brugere og beboere, lyder begrundelsen fra et enigt dommerpanel.

Campus for Dansk Talentakademi blev indviet i 2018 og er opført med støtte fra Færchfonden og Realdania.

Hæder til en arkitektonisk gennemført villa

Foruden talentakademiet var der fem andre nominerede bygninger med i opløbet til årets arkitekturpris. 

En af dem var et fritliggende enfamiliehus på Hjelmen 16 i Mejrup, der fremstår som et meget flot eksempel på en både personlig samt arkitektonisk gennemført bolig af meget høj kvalitet.

Det får bygherrerne, Jesper og Henriette Dahl Nørgaard, nu hædrende omtale for sammen med Holstebro-firmaet Atra Arkitekter A/S, der har tegnet huset.

Dommerne fremhæver blandt andet, at villaens gennemgående materialeholdning med sikkert valg af mørk tegl og varme træpartier fremstår meget overbevisende både ude og inde. Og at husets organisering omkring det centrale, vertikale og lyse trapperum skaber en flot rumlig organisering og balance imellem ankomstområde, køkken alrum og første sal.

Sidste år var det naboen på Hjelmen 18, som løb med hæderen.

Der var i alt 15 kandidater til Holstebro Kommunes Arkitekturpris 2018.

Seks bygninger blev nomineret til besigtigelse af dommerne: Tre boliger og tre bebyggelser i kategorien ”Andet byggeri”

Dommerkomitéen består af medlemmer af foreningen for Bygnings-  og Landskabskultur, Akademisk Arkitektforening og Holstebro Byråd.

Tilbage

keyboard_arrow_up