• Print
  • Forstør tekst

Fra nedslidt værksted og kontor til boliger med fællesskab

16. december 2019

Thyholm Murer A/S har købt ejendommen, Møllevej 9 i Holstebro, af Holstebro Kommune. Den nye ejer river de gamle bygninger ned og projekterer med tæt-lav boliger og fælleshus.

Illustration fra Thyholm Murer A/S og Nordpil Arkitekter.

I kvarteret bag stationen i Holstebro, vil Thyholm Murer A/S bygge et moderne bofællesskab med 12 private boliger og et fælleshus. Bebyggelsen kommer til at ligge på et stort hjørneareal mellem Godthåbsvej og Møllevej.

Bygningen har indtil januar været adresse for Revalideringsafsnittet, Træning og Visitation samt værksted for ungdomsskolen.

Ejendommen på i alt 3.720 m2 er efter udbud solgt som storparcel Thyholm Murer vil opføre en blanding af 1-plan og 2-plansboliger i størrelserne 60 m2 og 120 m2.

Der kommer bl.a. carporte med terrasser på taget og et grønt gårdrum midt i bebyggelsen med stier og regnvandsbassin. Projektet hedder "Møllehaven" og appellerer både til det unge par, den ældre borger og den lille familie.

Projektet er valgt blandt syv indkomne tilbud, og det er glædeligt, at så mange har fundet interesse i at byde ind. Det viser, at Holstebro Kommune fortsat er attraktiv at bygge i.

"Yeees, vi har vundet Møllegade 9"

Glæden var stor på kontoret hos Thyholm Murer A/S, da adm. direktør, Dan Gravgaard, overrakte den god nyhed til kollegaerne.

- Vi er glade for, at valget er faldet på vores tilbud og projekt, og vi glæder os til opgaven. 10 ud 10 point for både tilbud og projekt, syntes vi er fint, siger Dan Gravgaard, der sammen med broren Rasmus Gravgaard ejer familievirksomheden Thyholm Murer A/S.

I kommunens vurdering af projektet lyder det også, at den nye bebyggelse opføres med gode materialer i en moderne arkitektur, der skaber harmoni i området, og at facaderne bidrager godt til at definere gaderummene langs vejen. Husene er tydeligt markerede, og der er én p-plads pr. bolig.

Nordpil Arkitekter har bistået Thyholm Murer A/S med projektmaterialet. Det nyetablerede arkitektfirma består af arkitekt Kim Pretzmann Olesen og bygningskonstruktør Bashar H. Shuker, som har rødder og familie i Holstebro.

Læs mere om de nye ejere af Møllevej 9 på thyholmmurer.dk

Tilbage

keyboard_arrow_up