• Print
  • Forstør tekst

Attraktive arbejdspladser

20. september 2021

Lokale virksomheder og uddannelsesinstitutioner i dialog om forstærkelse af samarbejdet om flere lærepladser, praktikker m.m. - dialogmødet blev en stor succes!

Oplæg ved Oddur Trondheim, lektor på VIA Holstebro, bygningskonstruktøruddannelsen.

Den 14. september mødtes lokale virksomheder og uddannelsesinstitutioner til dialogmøde om et forstærket samarbejde om flere lærepladser, praktikker m.m.

Attraktive Arbejdspladser blev oprindeligt etableret som en task force i Erhvervsforum Holstebro. Grundet et direktørskifte i Erhvervsforum Holstebro har projektet været ledet og faciliteret af Erhvervsservice, Holstebro kommune.

I projektet Attraktive Arbejdspladser deltog uddannelsesinstitutionerne Erhvervsakademi Midt Vest (EAMV), Uddannelsescenter Holstebro (UCH), VIA og Aarhus Universitet, Herning (AU Herning).

Dialogmødet blev en stor succes!

”Jeg er HR chef i CeramicSpeed og vores behov er mest efteruddannelse af den arbejdskraft vi allerede har. Efter arrangementet i dag er jeg blevet klar over at Erhvervsakademi MidtVest har det vi søger”. Citat, Louise Rønde Andersen, HR-chef i CeramicSpeed.

”Jeg fik øjnene op for, at vi sagtens kan samarbejde endnu flere steder, uddannelsessteder imellem. Vi er slet ikke så forskellige”. Citat, Charlotte Alstrup Laurberg, Campusleder og lektor på Erhvervsakademi MidtVest i Holstebro.

”Arrangementet var godt, det var de helt rigtige mennesker der blev ført sammen”. Citat, John Hansen, karrierevejleder på Aarhus Universitet i Herning.

Dialogmødet var tilrettelagt så uddannelsesinstitutionerne fik lejlighed til at føre virksomhederne gennem en introduktion og præsentation af deres institution og uddannelsestilbud samt deres behov for praktikker, lærepladser m.m.

Efterfølgende blev der drukket kaffe, hvor snakken gik lystigt.

Som en sidste del af programmet, fik virksomhederne mulighed for at få en snak med de(n) uddannelsesinstitution(er) der havde fanget netop deres interesse. Uddannelsesinstitutionerne tog imod alle interesserede ved hvert deres cafébord.

Erhvervsservice Holstebro havde udarbejdet en samtalestarter/dialogredskab med udsagn fra elever, virksomheder og uddannelsesinstitutioner, som inspiration til dialogen mellem virksomheder og uddannelsesinstitutioner.

UCH fik etableret 13 aftaler og kontakter med virksomheder om lærepladser.

AU Herning fik seks henvendelser vedrørende rekruttering af studerende til deres virksomheder.

VIA fik 1 konkret henvendelse om en praktikplads og fik drøftet et samarbejde med UCH omkring brobygning.

Erhvervsakademi MidtVest fik talt med en virksomhed der havde brug for efteruddannelse til sine medarbejdere. Der blev lavet aftaler om to praktikpladser, muligvis en tredje. Virksomhederne viste særlig interesse for serviceøkonomuddannelsen med 4 tilkendegivelser om behovet for medarbejdere med denne uddannelse. Derudover fik EAMV kickstartet et samarbejde med VIA.

Der var i alt 34 deltagere hvoraf 20 var virksomheder.

Tilbage

keyboard_arrow_up