• Print
  • Forstør tekst

BroPas slår dørene op med gratis inspirationsforløb

16. september 2021

Tilbuddet hedder ”Gå til firma” og udspringer af ideen om, at iværksætteri er en disciplin som kan optrænes. Lige som man kan gå til fodbold, kan man nu også gå til firma.

Der er mange faktorer som spiller ind, når man skal have styr på en forretningsmodel med tre bundlinjer. Heldigvis kan det brydes op i mindre stykker og der kan gemme sig meget guld når man får et ordentligt overblik. Foto: Maria Shubhra Ovesen

Vækst og udvikling blomstrer gennem partnerskaber! Ved at skabe de rigtige rammer, giver iværksættermiljøet BroPas muligheden for dette. Her mødes vækstende iværksættere, intraprenører og lokale virksomheder. 

Efter et langt sejt træk hjemme bag skærmene, er tiden endelig til at BroPas kan samle sine iværksættere igen, men som et mantra man ofte hører i Vestjylland, er der ’plads til flere’. Derfor lancerer BroPas nu et iværksætterforløb for entreprenante sjæle.

Du kan "Gå til firma" hver onsdag fra 14-16 i BroPas’ lokaler på Slagteriet. Forløbet er for alle med skabertrang og virkelyst. Både dem der har den gode ide, dem der venter på at få den og dem som gerne vil hjælpe andre med deres gode ideer. Faktisk er forløbet også for dem, som går med en tanke om, at iværksætteri ikke er for dem.

Susanne Toftegaard Hansen, erhvervsudviklingschef i Holstebro Kommune og projektchef for BroPas siger:

"Vi vil gerne udvide begrebet iværksætter. For det er ikke nødvendigvis en titel man er født til. Det kan også læres, samskabes og kultiveres."

Glæden ved igen at kunne invitere iværksættere og oplægsholdere til et fysisk event er stor hos Susanne Toftegaard Hansen:

"Endelig kan vi mødes og sætte vores kompetencer i spil sammen. Det har vi længtes efter."

Til trods for manglende fysiske møder har der dog ikke været stille på kontoret. Der har været fuld gang i teamet bag BroPas, og der arbejdes med partnerskaber, nye lokaler, aktiviteter, overskudsressourcer og ikke mindst fortsat udvikling af vores fantastiske hold af iværksættere.

Vi ønsker at give studerende og andre interesserede et indblik i, hvad det vil sige at være iværksætter og især, hvordan man opnår succes med en bæredygtig forretningsmodel, der både gavner den menneskelige, miljømæssige og økonomiske bundlinje i en virksomhed.

Første gang "Gå til firma" er den 22. september og her lægges der hårdt ud med emnet "Er du iværksætter?". For hvad vil det egentlig sige? Hvad kræver det i 2021 og fremtiden? Til at sætte ord på dette har BroPas inviteret forfatterne til bogen "Isbjerget og den bæredygtige iværksætter" Maria Shubhra Ovesen og Xenia Duffy Obel fra virksomheden zeal. 

"De fleste ser nok en ung, ihærdig, arbejdsom mand for sig, men faktisk bliver flere og flere kvinder iværksættere. Hver syvende iværksætter er over 55 år og antallet af iværksættere med en lang videregående uddannelse er også stigende. Hos zeal mener vi, alle kan blive iværksætter uanset baggrund, alder, eller erfaring.

Iværksætteri er et effektivt værktøj til at lære sig selv bedre at kende og realisere sine drømme med. Klimadagsordenen har givet flere lyst til at bidrage til at løse verdens problemer og behov.

Andre er udfordrede af stress, dårlig ledelse og problemer med at få privat- og arbejdslivet til at hænge sammen. Iværksætteri kan være vejen til et arbejdsliv, som bedre matcher dine personlige værdier og livsønsker" siger Xenia Duffy Obel, CEO i zeal.

Senere i forløbet kan man blive klogere på processen omkring idegenerering, bæredygtige forretningsmodeller, hvordan man formidler sin ide og hvordan personlig sundhed kan påvirke evnerne til iværksætteri.

En unik mulighed for at kigge ind i maskinrummet hos iværksætterne i BroPas, er også en del af forløbet. Den sidste onsdag i måneden er der SAMMENSTØD på programmet. Her præsenterer iværksætterne deres udfordringer og et panel af eksperter og interesserede byder ind med deres viden.

Se programmet på holstebro.dk/gåtilfirma og hold øje med BroPas’ LinkedIn og Facebook hvor det annonceres løbende, hvem der er på programmet.

Du kan læse mere om BroPas på holstebro.dk/bropas

Tilbage

keyboard_arrow_up