• Print
  • Forstør tekst

Hjælp til handelslivet: Udskyder Enghavens renovering

7. juli 2020

Næste etape i renoveringen af parkeringspladsen i Enghaven bliver sat i bero i fem måneder for at skåne detailhandlen.

Foto: Den nye plads foran biografen i Enghaven.

Belægningsarbejdet omkring den nye biograf i Holstebro er ved at være færdig, og forude venter næste etape i forvandlingen af Enghavens parkeringsplads til et indbydende byrum.

Holstebro Kommune har dog valgt at udsætte næste 'spadestik' med fem måneder af hensyn til de handlende i gågaden. Det planlagte anlægsarbejde ville gå for meget ud over omsætningen, lyder vurderingen - og derfor udskyder kommunen nu udbud og renovering af 2. etape af Enghaven.

- Detailhandlen er i den grad udfordret på grund af coronaen, og månederne lige nu er derfor ekstra afgørende for mange butikker. Vi kan ikke undgå, at byggeri og anlægsarbejde giver gener i en periode, men vi kan placere det i andre måneder, der er knap så sårbare for detailhandlen - og det har vi valgt, siger borgmester H.C. Østerby.

Renoveringen af Enghavens parkeringsplads var oprindelig på listen over kommunens fremrykkede anlægsprojekter afledt af corona-krisen. Planen var at renoveringsarbejde og afspærring af p-pladser skulle gå i gang midt i august, men nu får handelslivet lidt mere 'arbejdsro' resten af året.

2. etape omfatter den sydlige del af Enghaven inklusiv Jeppe Schous Gade. Området vil forbinde pladsen omkring biografen og gågadenettet og omfatter et parkeringsareal med 147 parkeringsplader.

Kommunen forventer at der er udbud og licitation på opgaven engang i efteråret, og at entreprenør og håndværkere går i gang med det nye hovedprojekt i starten af 2021. Det forberedende arbejde såsom ledningsomlægninger m.v. sker i år.

Tilbage

keyboard_arrow_up