• Print
 • Forstør tekst

Holstebros ledige er Danmarks hurtigste

4. december 2019

Når en borger i Holstebro Kommune bliver ledig, er 43,2 % af dem tilbage i nyt job eller uddannelse efter tre måneder. Det er landets højeste andel.

Foto: 1. pladsen vækker glæde i Arbejdsmarkedsafdelingen, som Jobcenter Holstebro (billedet) er del af. Foto: 1. pladsen vækker glæde i Arbejdsmarkedsafdelingen, som Jobcenter Holstebro (billedet) er del af.

Nye tal om beskæftigelsen i Danmark viser, at Holstebro Kommune ligger på 1. pladsen blandt alle landets kommuner, når man måler på, hvor stor en andel af nyledige som var i beskæftigelse tre måneder senere.

Førstepladsen gælder for ledige i alt og for ledige a-kasse medlemmer. For ledige på kontanthjælp indtager Holstebro Kommune en 4. plads blandt landets kommuner.

Formand for Arbejdsmarkedsudvalget i Holstebro Kommune, Lars Stampe, glæder sig over tallene på vegne af de ledige, virksomhederne og kommunen:

- Det er rigtig gode takter for en af vores store kerneopgaver. Først og fremmest fordi mange af de mennesker, som rammens af ledighed, hurtigt vender tilbage til arbejdsmarkedet og dermed sikrer sig en lønindkomst. Tallene tyder også på, at vi er gode til at skabe forbindelse mellem de jobsøgende og virksomheder, som mangler arbejdskraft. For kommunen er der god økonomi i, at ledigheden er lav, og at de ledige kun er det i kortere perioder, siger udvalgsformanden.

Ros til virksomhederne

Lars Stampe understreger, at de lokale virksomheder generelt er gode til at åbne dørene for ledige og se muligheder i både opkvalificering og andre langsigtede tiltag, som sikrer et bedre match mellem den enkelte jobsøger og virksomhedens behov.

Der er målt på ledige i perioden 1. oktober 2018 til 1. juli 2019, og hvor mange af dem, som efter tre måneder er i beskæftigelse igen.

 • Hvis man kun ser på ledige medlemmer af en a-kasse, indtager Holstebro kommune også 1. pladsen med en andel på 43,7 %.
   
 • For kontanthjælpsmodtagere er andelen 38,5 %, hvilket er den bedste placering i Midt- og Vestjylland og en 4. plads blandt landets kommuner.
   
 • I hælene på Holstebro Kommune følger Ringkøbing-Skjern og Skive kommuner.
   
 • Målingen er fra Jobindsats.dk - Styrelsen for Arbejdsmarked og Rekruttering.

Tilbage

keyboard_arrow_up