• Print
  • Forstør tekst

I top 5 for niende år i træk

23. juni 2020

Holstebro ligger i år på en 5. plads som erhvervs- og byggevenlig kommune i Dansk Byggeris årlige undersøgelse af erhvervslivets forhold i de danske kommuner.

I analysen scorer Holstebro især højt på udlicitering på de tekniske områder. Holstebro Kommune udliciterer 91% af de tekniske opgaver og er dermed den kommune, der udliciterer flest opgaver. På arbejdsmarkeds- og uddannelsesområdet indtager vi også flere toppladser. 

Holstebro Kommune arbejder på at etablere Byggeboxen sammen med bl.a. Dansk Byggeri på Slagteriet. Det er en partnerskabsaftale, hvor intentionen er at udbygge skole-og virksomhedssamarbejdet og på den måde sætte fokus på erhvervsuddannelser og byggetekniske fag.

- Det er jo små marginaler, der afgør de årlige placeringerne i toppen, det ved vi godt. Men vi er stolte af, at vi er den eneste kommune, som ni år i træk har holdt os i top fem, siger borgmester H.C. Østerby, og tilføjer:

- At vi igen og igen bliver vurderet til at være blandt de mest erhvervs- og byggevenlige kommuner i landet er udtryk for gode rammevilkår, og at erhvervsvenlighed er en naturlig del af den kommunale service i alle forvaltninger. 

Analysen er baseret på 22 forskellige parametre fordelt på seks overordnede temaer. De enkelte temaer er: Byggesagsbehandling, erhvervsaffald, udbud, kommunale investeringer og udlicitering af tekniske opgaver, skatter og afgifter og arbejdsmarked og uddannelse.

Se analysen ”Kommunerne og erhvervslivet: Erhvervs- og byggevenlige kommuner 2020” på Dansk Byggeris hjemmeside www.erhvervsvenlighed.dk

I analysen scorer Holstebro især højt på udlicitering på de tekniske områder. I denne kategori er Holstebro på en samlet anden plads. Holstebro Kommune udliciterer 91% af de tekniske opgaver og er dermed den kommune, der udliciterer flest opgaver. På arbejdsmarkeds- og uddannelsesområdet indtager vi også flere top pladser.

 

Tilbage

keyboard_arrow_up