• Print
  • Forstør tekst

Ny bæredygtig vækst i Holstebro – flere arbejdspladser og robuste virksomheder

6. december 2019

Nyt partnerskab om bæredygtig vækst skal styrke virksomhederne i Holstebro Kommune. Det nye vækstinitiativ skal danne fundamentet for øget beskæftigelse og robusthed i virksomhederne.

Foto: Formanden for Holstebro Kommunes erhvervs- og turismeudvalg havde en god nyhed med til deltagerne ved årets Vækstreception i Nupark Foto: Formanden for Holstebro Kommunes erhvervs- og turismeudvalg havde en god nyhed med til deltagerne ved årets Vækstreception i Nupark

På gårsdagens Vækstreception for nye virksomheder i Holstebro Kommune overraskede Søren Olesen, der er formand for Erhvervs- og Turismeudvalget, deltagerne med at skyde en virksomhedskonkurrence i gang i et helt nyt vækstinitiativ.

Initiativet har til formål at skabe øget vækst og udvikling i Holstebro Kommune via et ambitiøst vækst- og talentforløb for ti udvalgte virksomheder.

Vækstinitiativet, der har en projektperiode på tre år, skal gøre de deltagende virksomheder klar til at skabe flere arbejdspladser - gerne 10 eller flere. Målgruppen er etablerede virksomheder i Holstebro Kommune. Virksomhederne skal gøres mere robuste over for forandringer, samtidig med, at der skabes et fundament for nye arbejdspladser.

- Metoden er afprøvende og nyskabende i forhold til det at tænke lokal erhvervsfremme. Målet er at skabe højtydende organisationer i Holstebro Kommune og indgå partnerskabsaftaler med klare vækstmål, siger Søren Olesen.

10-10-100

Initiativet har undertitlen "10-10-100", som angiver målsætningen på lang sigt; at de 10 udvalgte virksomheder skal skabe 10 nye arbejdspladser hver, og det giver i alt 100 nye arbejdspladser i kommunen.

Metoden bliver et individuelt virksomhedsforløb med en fasttilknyttet tovholder, der håndholdt holder fokus på vækst og udvikling af virksomheden.

- Virksomheder i Holstebro Kommune kan ansøge om at komme med i initiativet. Efter ansøgningsfristen udvælges 10 virksomheder til at arbejde målrettet og konstruktivt gennem tre år sammen med tovholderen, og det skal så skabe vækst, arbejdspladser og omstillingsparate virksomheder med et langt mere robust fundament, fortæller Søren Olesen.

Udvælgelsen af de ti virksomheder foretages af en af Holstebro Kommune nedsat og udpeget styregruppe. Tovholderen, Ole Overgaard fra Erhvervshus Midtjylland, får til opgave at være bindeled mellem virksomhederne og eksterne samarbejdspartnere i en værdiskabende indsats.

Tovholderen skal bistå i arbejdet med programbaserede erhvervsservicetilbud fra Erhvervshus Midtjylland, som kan være inden for eksport, produktudvikling, digitalisering, automatisering, tilførsel af kvalificeret arbejdskraft, uddannelse- og kompetenceudvikling osv.

Der er afsat 200.000 kr. til gennemførsel af initiativet i 2020. Herefter skal det årligt evalueres forud for en forventelig bevilling frem til udgangen af 2022. Der er ansøgningsfrist den 15. februar 2020.

Læs mere og ansøg på www.holstebro.dk/10-10-100

Tilbage

keyboard_arrow_up