• Print
  • Forstør tekst

Nyt iværksættermiljø ”BroPas” på vej i Holstebro

8. januar 2020

Det nye iværksættermiljø i Holstebro ”BroPas” skal med udgangspunkt i cirkulær økonomi og innovation være fremtidens fyrtårn. Tirsdag eftermiddag deltog både studerende, private virksomheder, uddannelsesinstitutioner, erhvervsfremmere og Compas fra Hedensted Kommune i et møde, hvor de blev inviteret med ind for at være medskabere af miljøet og komme med deres blik på vækstinitiativet.

Det nye iværksættermiljø i Holstebro har fået navnet BroPas

Erhvervs- og Turismeudvalget i Holstebro Kommune har igangsat et forprojekt med det formål at afdække muligheden for at etablere et nyt banebrydende iværksættermiljø ”BroPas” med mulig lokation på Slagteriet i Holstebro. Målet er at skabe nye virksomheder, at tiltrække virksomheder og kompetencer udefra samt at etablere nye samarbejder med videns- og uddannelsesinstitutioner. Ideen er, at BroPas skal bane vejen for udvikling af nye cirkulære forretningsmodeller, produkter og koncepter, og dermed øge de lokale virksomheders konkurrencevilkår – og skabe vækst og erhvervsudvikling i Holstebro Kommune – gennem talentudvikling af iværksættere og ny viden til de etablerede virksomheder i kommunen. 

Der bygges bro til uddannelse

Planen er, at iværksætterne skal screenes ind til miljøet ud fra en vurdering om evnen til at ”tænke stort, starte småt og skalere hurtigt!”. Målgruppen er iværksættere, der skal talentudvikles og forretningen baseres med udgangspunkt i cirkulær økonomi og innovation. Det nye iværksættermiljø skal bygge bro til uddannelse, og det er målet, at der i forprojektet screenes 4-5 iværksættere til BroPas med udgangspunkt i studerende. Der vil blive etableret partnerskaber med bl.a. Innovationsnetværket Lifestyle & Design Cluster i Herning, VIA University College og Erhvervsakademi MidtVest i Holstebro i forhold til viden og studerende fra særligt bygningskonstruktør- og produktionsingeniøruddannelserne samt de merkantile uddannelser fra erhvervsakademiet i forbindelse med realiseringen af BroPas. 

Der arbejdes ligeledes med setup af en BroPas ReDo-materialestation, bestående af overskudsressourcer fra lokale virksomheder eller øvrige aktører til anvendelse i iværksættermiljøet, samt et iværksætterkontor og værksted.  

Kontakt

Hvis du er interesseret i at blive iværksætter i BroPas eller høre mere, er du velkommen til at kontakte erhvervschef i Holstebro Kommune, Susanne Toftegaard Hansen på tlf. 96117081 eller mobil 21729930 eller Anne Poulsen, AKJ, mobil 29704350.

Tilbage

keyboard_arrow_up