• Print
  • Forstør tekst

Ville du købe en brintbil næste gang?

9. januar 2020

Som led i et forskningsprojekt om brint (H2) til transport, gennemfører Aarhus Universitet en spørgeskemaundersøgelse om danskernes syn på brintbiler

Aarhus Universitet står bag spørgeskemaundersøgelsen Aarhus Universitet står bag spørgeskemaundersøgelsen

Du kan hjælpe projektet ved at udfylde spørgeskemaet, som du finder her. Det tager ca. 5 min. at besvare.

Baggrunden for undersøgelsen er, at dansk elproduktion i dag hovedsageligt dækkes af vedvarende energikilder (især vindkraft). Men den samlede CO2-udledning i Danmark er fortsat høj. Dette skyldes ikke mindst transporten, hvorfra CO2-udledningen i perioden 1990-2017 steg med 23 % og nu udgør næsten en tredjedel af Danmarks samlede CO2-udledning. 

En af de mest lovende teknologier til at imødegå denne udvikling er brugen af brint (H2) til transport. Men selvom teknologien for længst er markedsmoden, er der stadig faktorer, som bremser udbredelsen. 

Som led i et ph.d.-projekt om brinttransport ved Aarhus Unicersitet, Institut for Forretningsudvikling og Teknologi, skal der gennemføres en spørgeundersøgelse, som skal hjælpe med at identificere de danske forbrugeres syn på brintbiler, samt de faktorer, der kan påvirke udsigterne for brinttransport. 
 

 

Tilbage

keyboard_arrow_up