• Print
  • Forstør tekst

Holstebro Kommune køber Regionshospitalet Holstebro

22. juni 2017

Holstebro Kommune og Region Midtjylland har indgået aftale om køb af Regionshospitalet Holstebro. Købsprisen er 45 mio. kr. og købet træder i kraft om tre et halvt år.

Luftfoto af Regionshospital Vest i Holstebro

PRESSEMEDDELELSE FRA REGION MIDTJYLLAND OG HOLSTEBRO KOMMUNE:

Holstebro Kommune og Region Midtjylland har netop indgået aftale om salg af Regionshospitalet Holstebro. Kommunen overtager hospitalet 1. januar 2021.

Nye muligheder på hospitalsgrunden

- Det er en fin mulighed, der byder sig for os. Købet af hospitalsmatriklen åbner op for nogle gode muligheder for udvikling af et attraktive boligområder på en helt central placering i Holstebro tæt ved byens mangfoldige handels- og uddannelsesliv og med et i helt unikt grønt område i ”baghaven”, siger borgmester H.C. Østerby (S) med henvisning til Holstebro Lystanlæg.

Visioner i ny lokalplan

Frem til overtagelsen af hospitalsmatriklen i januar 2021, hvor funktionerne flytter til landsdelens nye moderne hospital, DNV Gødstrup, skal visionerne for det bynære område omsættes til en lokalplan, så Holstebro Kommune er klar til byudviklingen, når overtagelsen bliver en realitet.

- Alle forudsætninger for at skabe et nyt bykvarter af høj karat midt i Holstebros centrum er til stede – alt er i princippet muligt, siger H.C. Østerby.

Hospitalets nye liv

- Det bliver spændende at følge med i, hvordan Holstebro Kommune vælger at give hospitalet sit andet liv, siger regionsrådsformand Bent Hansen (S). Formanden glæder sig over et godt samarbejde med Holstebro Kommune. Både med hensyn til opbygningen af Center for Sundhed på Hostrupsvej i Holstebro og forhandlingerne om salg af hospitalet.

Regionen bliver lejer

Især sætter regionen pris på, at den kan leje sig ind i bygningerne til Specialtandplejen, Høreklinikken og Hjælpemiddelcentralen i en overgangsperiode. Forventelig frem til 1. januar 2026. I den femårige lejeperiode er aftalen uopsigelig, men derefter kan aftalen opsiges med et års varsel af begge parter.

Aktiviteterne i specialtandplejen, høreklinikken og hjælpemiddelcentralen er foreløbig beregnet til at lægge beslag på 3.181 m2, inkl. kælder.

Kommunen udvikler

I forbindelse med handlen påtager Holstebro Kommune sig ansvaret for udvikling af matriklen og for jord- og bygningsforurening.

Hospitalsgrunden i centrum af Holstebro omfatter:

  • Grund: 69.051 m2
  • Bygningsareal inkl. kælder: 82.713 m2
  • Pris: 45 mio. kr.
  • Overtagelse: 1. januar 2021 - med mulighed for at udskyde overtagelsesdagen med op til 1 år
  • Hospitalets ældste bygning er opført i 1894
  • Hospitalet er udbygget i flere omgange særligt i perioden fra 1958 – 1971.

Billede: Regionshospital Holstebro luftfoto

Tilbage

keyboard_arrow_up