Kårer vinderen med den bedste idé til byudvikling

12. september 2019

Tre anerkendte arkitektteams viser deres ideer til, hvordan Holstebro midtby skal se ud i fremtiden, og det bedste forslag bliver kåret. Det hele sker meget apropos på Arkitekturens Dag den 7. oktober med et stort borgermøde i Holstebro.

PR-foto: Opfordringen er klar: Kom til Byens Møde 2.0 den 7. oktober fra kl. 19 til 21.00 i Black Box. Her foto fra det første Byens Møde i februar. PR-foto: Opfordringen er klar: Kom til Byens Møde 2.0 den 7. oktober fra kl. 19 til 21.00 i Black Box. Her foto fra det første Byens Møde i februar.

PRESSEMEDDELELSE FRA HOLSTEBRO UDVIKLING P/S:

Ambitionerne for borgerinddragelse fortsætter og arrangørerne håber på stort fremmøde.

Opfordringen er klar: Kom til Byens Møde 2.0 den 7. oktober fra kl. 19 til 21.00 i Black Box, hvor der bliver kåret det bedste bud på en sammenhængende og langsigtet plan for den 70.000 kvadratmeter store sygehusgrund og resten af midtbyen. 

- Hele 19 arkitektteams ville gerne tegne stregerne til fremtidens Holstebro. Vi udvalgte tre af landets stærkeste arkitektteams til opgaven. De har i de seneste måneder knoklet med deres forslag til fremtidens midtby i Holstebro. Nu glæder vi os rigtigt meget til at vise alle borgerne, hvordan arkitekterne mener, Holstebro skal udvikle sig, siger Jesper Larsen, direktør i Holstebro Udvikling P/S.

Byens Møde 2.0 holdes på arkitekturens dag, hvor der over hele landet er fokus på arkitektur og kulturmiljøer. I Holstebro præsenterer og udstiller de tre arkitektteams deres forslag, og fremtidsforsker Anne-Marie Dahl, Futuria, fortæller om megatrends inden for byudvikling. Eksempelvis medfører digitaliseringen og et flydende arbejdsmarked, at vi får nye frihedsgrader med hensyn til, hvor vi bosætter os. Her er det levende byer med en klar og tydelig historie, der tiltrækker nye borgere.

Det bedste fra tre forslag

Aftenens højdepunkt bliver kåringen af vinderen, som bestyrelsesformand Annemette Færch, Holstebro Udvikling P/S, og borgmester H.C. Østerby står i spidsen for. 

Det vindende arkitektteam får til opgave – frem mod årsskiftet – ikke blot at forfine det vindende forslag, men også at indarbejde de stærkeste elementer fra de to andre forslag, der var med i opløbet. 

- Nøglen til vellykket byudvikling tager udgangspunkt i borgerinddragelse, som har kendetegnet vores bys udviklingsprojekt lige fra første dag og også vil gøre det fremad. Arkitekterne fik overdraget alle 1000 ønsker til fremtidens Holstebro, som kom fra borgere, organisationer og foreninger. Derfor er det også helt naturligt, at det vindende team frem til årsskiftet skal arbejde videre med at lytte og inddrage endnu flere gode ideer. Først dér, har vi den helt endelige plan for vores byudvikling, siger Jesper Larsen.

Han betoner, at der også fremad vil blive masser af god dialog med borgerne.

- Når den endelige helhedsplan ligger på bordet, så går vi naturligt over i en fase med dialog med borgerne i de enkelte kvarterer i byen, siger Jesper Larsen.

De tre forslag til byudvikling bliver efter Byens Møde 2.0 udstillet i Hall of Fame og efterfølgende i Rådhushallen.

Læs mere på holstebroudvikling.dk

Tilbage

keyboard_arrow_up