• Print
  • Forstør tekst

Tilflyttere har fået mere plads og frihed

8. februar 2018

Kommunen bød Kirsten Carlsen og Michael Kristensen - og godt 200 andre tilflyttere - velkommen med en fest i Musikteatret Holstebro.

Jobmuligheder og gode forhold for børnefamilier - to af grundene til, at Kirsten Carlsen og Michael Kristensen flyttede fra København til Holstebro. 

Kommunen glæder sig over hver og en, der kommer hertil. Med en lækker platte, garneret med forskellige underholdende indslag og overraskelser, bød kommunen onsdag aften nye medborgere velkommen.

Godt 200 af dem, der flyttede til kommunen i 2017, havde takket ja til indbydelsen. Parret Kirsten Carlsen og Michael Kristensen var blandt dem. Sammen med deres to små børn flyttede de sidste sommer fra en lejlighed på 2. sal i København til et hus i Holstebro med mere plads til hele familien.

Frihed og livskvalitet

Overgangen har været nem og naturlig, og de savner ikke København. 

- Det har overrasket mig, at der er så mange muligheder her i Holstebro. Både i forhold til indkøb, kultur, natur og oplevelser. Børnene har trampolin og legehus i haven og masser af legesteder i naturen. Vi mangler ikke rigtig noget, siger Michael, som er farmaceut og arbejder på et apotek i Herning.

Kirsten er oprindeligt fra Holstebro, men har i mange år boet og studeret i København. Som færdiguddannet tv- og medietilrettelægger fik hun i sommers job som forfatterlærer på Venø Efterskole. Hun er glad for at være tilbage i Holstebro.

- Her er rigtig godt at være for børnefamilier. Vi har fået mere frihed - også til at tage på tur med ungerne. Jeg synes, vi har fået et løft i vores livskvalitet, fortæller Kirsten, som også er forfatter til seks ungdomsbøger.

Frivillige gør forskellen

Den formelle velkomst stod borgmester H. C. Østerby for. Han fortalte, at kommunens indbyggertal i 2017 steg for sjette år i træk og nu er oppe på 58.462. Han kom ind på kommunens styrker inden for bl.a. kultur, uddannelse, handel, erhverv, talentudvikling og ikke mindst idræts- og fritidsmuligheder:

- Ingen kan vel være i tvivl om, at vi er stolte af TTH Holstebro - især efter søndagens sejr i pokalfinalen. Men at vi til en hver tid vil kalde os idrætskommune skyldes først og fremmest et helt fantastisk foreningsliv med frivillige, der trækker i arbejdstøjet og gør en forskel for breddeidrætten og for udviklingen på eliteplan, sagde borgmesteren.

Inspiration og underholdning

Mange gode kræfter hjalp med at fortælle tilflytterne om kommunen og Holstebro by. Der var indlæg om mulighederne i naturen, i kulturlivet og i fritids- og foreningslivet. Og der var fortællinger om fx tilblivelsen af Handbjerg Marina og om de mange tiltag og aktiviteter i Thorsminde.

Det hele blev garneret med musik, sang og danseopvisninger. Elever fra Dansk Talentakademis forskellige linjer viste prøver på det, de arbejder med. Og Black Box Dance Company demonstrerede, hvorfor de er efterspurgt langt uden for kommunegrænsen.

Føler sig velkomne

Kirsten og Michael er glade for aftenens fest. De synes, de hørte noget nyt og fik inspiration med sig hjem. Men selve aftenens indhold var ikke det vigtigste.

- Da vi flyttede hertil, fik vi en tilflyttermappe med bl.a. klippekort til mange af kommunens kulturhuse og oplevelser. Sammen med festen for os tilflyttere i aften gør det bare, at vi føler os velkomne, siger Kirsten og Michael.

Og velkomne, det er både Kirsten og Michael og resten af de mellem 1.800 og 1.900, som flyttede til Holstebro Kommune i 2017.

Tilbage

keyboard_arrow_up