• Print
  • Forstør tekst

1. spadestik til nyt svømmecenter

7. august 2020

Mandag den 10. august bliver der taget 1. spadestik til den totalrenovering, der skal forvandle Badeland til Holstebro Svømmecenter.

Illustration: Årstiderne Arkitekter

Renoveringen, der skal føre det nye svømmecenter op i en helt anden liga, når det kommer til bassiner, omklædning, publikumspladser og klubfaciliteter, varer frem til juni 2022, hvor centret står klar til ibrugtagning. 

- Forvandlingen af Holstebro Badeland til Holstebro Svømmecenter er et af de mange store udviklingsprojekter i Holstebro og jeg glæder mig over, at ombygningen nu går i gang. Nu bliver det tydeligt, at planerne bliver til virkelighed, siger H.C. Østerby, borgmester.

Hensynsfuld renovering

Renoveringen tager hensyn til, at der vil være åbent og adgang til baner i svømmehallen gennem hele perioden med meget, meget få undtagelser. Den samlede lukketid vil være uændret og er så kort som det overhovedet er muligt.

- Det nye svømmecenter bliver et nyt samlingspunkt for svømmeglade motionister, familier, dykkere og klubsvømmere. Samtidig kan vi skabe væsentlige bedre rammer for talentudviklingen, siger H.C. Østerby. 

Et væsentligt element i byudviklingen

Holstebro Svømmecenter indgår som et væsentligt element i de strategiske overvejelser om byudvikling, der handler om at skabe mere liv i bykernen. 

-Vi samler aktiviteter, boliger og mennesker frem for at sprede dem. Handel og kultur skaber en levende bymidte og Holstebro Svømmecenter bliver en gevinst for Enghaven, gågaden og byudviklingen i Holstebro, udtaler Østerby.

- Den totalrenovering og forvandling, som vi går i gang med nu, betyder, at vi får skabt et 4700 m2 stort svømmecenter med opdaterede og moderne faciliteter. Til stor glæde for de mange brugere af svømmecentret, siger Finn Poulsen, der er formand for bestyrelsen i Selskabet K/S Badeland. 

- I et større perspektiv glæder vi os også over at være en betydningsfuld del i et aktivt byrum med gågaden, Big Bio og Enghaven omkring Holstebro Svømmecenter, udtaler Finn Poulsen.

1. spadestik

Pressen er naturligvis velkommen til at overvære det første spadestik, som bliver taget af borgmester H.C. Østerby. 

Bestyrelsesformand Finn Poulsen, Kurt Poulsen, stifter og indehaver af KPC Byg og borgmesteren holder tale og herefter vil der være mulighed for en rundvisning i ejendommen, herunder kælderen, hvor arbejdet er sat i gang.

Fakta

Rømningen af vandbehandling i svømmehalsdelen startede i juni og i den forbindelse blev der lukket for svømmehallen. 

  • Den 9. august om aftenen lukker badelandsdelen ned.
  • Den 10. august bliver der åbnet for svømmehallen.
  • Den 1. oktober 2021 er der åbent for kortbanerne i den nye multihal, mens der lukkes for 50 meter bassinerne i svømmehallen.
  • Byggeriet af det nye svømmecenter afsluttes 1. juni 2022

Hvis man skal have koordineret træningstider, undervisning m.m., det skal koordineres med den daglige leder af stedet; Poul Erik Nielsen.

Det vil være kontinuerligt åbent i svømmecentret gennem hele ombygningen med begrænsede omklædningsplads. Under renoveringens 1. fase foregår omklædningen på 1. sal og i 2. fase i de nye omklædningsrum. Med enkelte undtagelser kan der være helt særlige lukkedage.

 

Tilbage

keyboard_arrow_up