• Print
  • Forstør tekst

Det Gamle Rådhus bliver byens turistbureau til sommer

29. januar 2020

Med en nænsom forskønnelse indvendig bliver den centrale historiske bygning til et nyt velkomst- og turistinformationscenter i Holstebro fra sommeren 2020.

Erhvervs- og Turismeudvalget i Holstebro Kommune vil gøre Det Gamle Rådhus til et aktivt hus

Det ligger lige ud til gågaden. Det emmer af historie og kultur. Og nu skal den gamle bygning ved byens vartegn igen summe af liv og aktivitet for gæster og turister. 

Erhvervs- og Turismeudvalget i Holstebro Kommune har valgt at aktivere bygningen, der tidligere har fungeret som rådhus og har derfor besluttet at investere i en forskønnelse af bygningen indvendigt. 

Det Gamle Rådhus skal fungere som byens turistbureau i sommersæsonen. Ligesom de seneste år skal Holstebro Kommunes Turistguide- og Ambassadørkorps stå for turistservicen foran Det Gamle Rådhus og vise de besøgende op i rådhussalen. 

Når Det Gamle Rådhus til sommer åbner dørene for det nye velkomst- og turistinformationscenter bliver det i forskønnede rammer og med digitale løsninger til gavn for de besøgende. VR-briller, et nyt touch-bord og en interaktiv skærm skal give turisterne de bedste muligheder for at blive inspireret til oplevelser i Holstebro og områderne omkring. Der vil blive dannet et hvileområde med store billeder og brochureholdere. Intentionen med at forskønne den gamle bygning er at finde en balance mellem dét at bevare bygningen og rådhussalens historiske islæt, og samtidig gøre rummene lyse, imødekommende og tidssvarende.    

”Placeringen af et velkomst- og turistinformationscenter på Det Gamle Rådhus er ideelt, da det ligger ved Holstebros største turistattraktion, ”Kvinde på Kærre”, og det er et meget flot sted. I Erhvervs- og Turismeudvalget glæder vi os over, at Det Gamle Rådhus går fra at være et passivt til et aktivt hus”, siger Søren Olesen, der er formand for Erhvervs- og Turismeudvalget i Holstebro Kommune.  
 

Fakta

Arbejdet sker i tæt samarbejde med Slots- og Kulturstyrelsen, fordi bygningen er fredet udenfor. Det er Fælles Ejendomscenter og A2 Arkitekterne, der står for forskønnelsen af bygningen. 

Tilbage

keyboard_arrow_up