• Print
  • Forstør tekst

Er vi mest kulturvenlig?

20. marts 2020

Du kan nominere kommunen til "Con Amore Kulturpris 2020", der uddeles for 7. år i træk

Dans, musik, teater og andre genrer inden for kunst og kultur spiller en vigtig rolle i folks hverdag, (Foto: Colourbox)

Nu skal Danmarks mest kulturvenlige kommune findes.

Så hvis du også synes, at Holstebro Kommune har rigtig gode rammer og en stor kærlighed til amatørkulturen, kan du indstille kommunen til at modtage "Con Amore Kulturpris 2020", som Amatørernes Kunst & Kultur Samråd (AKKS) uddeler.

Idéen med prisen er dels at sætte fokus på det frivillige kulturliv i hele landet, dels at finde frem til Danmarks mest kulturvenlige kommune. Det er 7. år i træk, at prisen uddeles.

Når kulturen gror

Både enkeltpersoner og foreninger af udøvende amatører – f.eks. orkester, visesang, korsang, fotokunst, billedkunstnere, etniske kulturelle foreninger m.fl. – kan indstille kommunen. Fristen er 18. maj 2020, og man indstiller kommunen via AKKS-hjemmesiden.

Hvis kommunen vinder prisen på baggrund af jeres indstilling, får kommunen et diplom og hædres ved et stort awardshow i forbindelse med Kulturmødet på Mors i august. Foreningen, der har indstillet, får 8000 kr. til foreningens kasse til nye kulturelle tiltag. Checken vil blive overrakt ved en event, kommunen inviterer til.

Amatørernes Kunst & Kultur Samråd understreger, at de gode samarbejder mellem foreninger og kommuner rundt om i landet er helt essentielle for, at kulturen kan gro lokalt. Dans, musik, teater og andre genrer inden for kunst og kultur spiller en vigtig rolle i folks hverdag, og en stærk lokal kultur er også med til at skabe fællesskab og identitet.

Fakta

Tidligere vindere af prisen:

2019: Rebild Kommune
2018: Rudersdal Kommune
2017: Høje Taastrup Kommune
2016: Herning Kommune
2015: Sønderborg Kommune
2014: Frederiksberg Kommune

Tilbage

keyboard_arrow_up