• Print
  • Forstør tekst

Indvier Holstebro Bikepark med syv fede spor

26. oktober 2021

MTB Holstebro og kommunen indvier et nyt anlæg til mountainbike i Vestre Plantage lige uden for Holstebro by, lørdag den 30. oktober, kl. 9.30.

Foto: Holstebro Bikepark, fotograf Christian Clausen / Bob & Leth

Hvor der engang lå en lang skibakke og ventede forgæves på større mængder sne og frost, åbner der nu delvist syv nye spor til mountainbike. Vinterløjper og kælketure er skiftet ud med spor og hop til en sportsgren, hvor pedaler, bremser og affjedring tager tørnen ned ad bakken.

Den officielle indvielse er lørdag den 30. oktober 2021, kl. 9.30, og alle er velkomne til at se, hvad bikeparken byder på. Dagens program starter med kaffe og rundstykker, taler og snoreklip.

Kl. 10.30 er der opvisningsshow, hvor dygtige mountainbike-ryttere viser, hvad parken kan. Herefter åbner Holstebro Bikepark for alle - dog med det forbehold, at ikke alt er klar til cyklerne på selve dagen. Adressen er Ringkøbingvej 1B, 7500 Holstebro.

Down hill motionsområde

Holstebro Bikepark kommer til at bestå af to baner med hop og seks tekniske baner (en af dem åbner først senere), der udnytter de naturlige linjer i landskabet. Den gamle skibakke har en jævn hældning som betyder, at terrænet byder på i alt 20 højdemeter. De største hop kan være op til 2 meter høje, 2-3 meter brede og 8 meter lange. Den totale længde fra top til bund er samlet på 1 km for de nye spor.

Der er også etableret en ny opkørsel, som fremover bliver brugt som fælles opkørsel til et startområde, hvor der bl.a. er borde og bænke. Bikeparkens spor er anlagt, så de ikke krydser gangstier.

Holstebro Bikepark er certificeret som mountainbikespor hos OnTrail.dk, der sikrer skiltning og ensartet graduering af landets mountainbikespor.

Outdoor-idræt er et hit

Mountainbike-sporten er i rivende udvikling i Danmark. Tal fra "Danskernes motions- og sportsvaner 2020" viser, at 6 % af danskerne i 2016 dyrkede MTB, gravel bike, BMX eller lignende, mens tallet i 2020 var steget til 9 %. Outdoor-sporten har siden da fået et generelt boost under corona-pandemien, og flere steder er dobbelt så mange hoppet på mountainbiken, ifølge bl.a. Naturstyrelsen og Idrættens Analyseinstitut.

Bikeparken passer også godt til kommunens facilitetsstrategi på idrætsområdet og er en stor forbedring af forholdene for MTB-sporten. Både i Holstebro, men også i hele Vestjylland, hvor der ikke findes noget tilsvarende.

MTB Holstebro forventer at anlægget, der er til fri afbenyttelse, vil tiltrække folk fra hele Danmark - også turister.

Projektet er lavet i et samarbejde mellem MTB Holstebro og Holstebro Kommune, der ejer arealet. MTB Holstebro har skaffet finansiering til projektet via støtte fra forskellige fonde og andre bidragydere. Desuden har MTB Holstebro leveret mange frivillige timer og penge til projektet. Holstebro Kommune har støttet med 153.500 kr.

Sporbyggerfirmaet Bob & Leth har bygget sporene sammen med MTB Holstebro.

Tilbage

keyboard_arrow_up