IT – sådan helt uformeldt

6. september 2019

IT-C@féen på Holstebro Bibliotek er et sted, hvor folk trygt kan komme og stille ”de dumme” spørgsmål

Man kan komme og gå, som man har lyst til og behov for i IT-C@féen på biblioteket. Man kan komme og gå, som man har lyst til og behov for i IT-C@féen på biblioteket.

Cookies – kan man få dem med chokolade?

Sådan lød et af Holstebro Bibliotekernes slogans, da de i sensommeren 2011 åbnede den meget populære IT-C@fé på Holstebro Bibliotek. Onsdag den 14. august åbnede IT-C@féen dørene for 8. år i træk.

- IT-C@féen er et sted, hvor folk skal føle sig velkommen, og hvor de trygt kan komme og stille ”de dumme” spørgsmål over en kop kaffe. Det er vigtigt for de frivillige og biblioteket, at det bliver holdt i en uformel tone. Der er ingen tilmeldinger, og man kan komme og gå, som man har lyst til og behov for. Det er meningen, at brugerne af IT-C@féen tager deres egen bærbare pc, tablet eller mobiltelefon med, så de sidder ved noget, de kender. Det er jo ofte der, kilden til spørgsmålet ligger, fortæller Gitte Lassen, der er leder for Formidling og oplevelse.

Frivillige ”konsulenter”

Holstebro Bibliotek satte sig i 2011 som mål at rekruttere en gruppe borgere, der kunne være frivillige ”konsulenter” i en IT-C@fé på biblioteket. Indsatsen lykkedes, og der stod en lille gruppe af frivillige klar til at åbne IT-C@féen tilbage i august for otte år siden.

Formålet med IT-C@féen er, at borgere kan få svar på nogle af de utallige spørgsmål vedrørende IT, der ellers er en barriere for deres brug af computer, internet og mobiltelefon.

IT-C@féen er åben hver onsdag kl. 10-12 og kan findes på første sal på Holstebro Bibliotek. C@féen er for alle borgere i kommunen, der har brug for hjælp til IT-spørgsmål.

Flere oplysninger

Gitte Lassen, Leder af Formidling og Oplevelse, tlf. 96116811, mail: Gitte.Lassen@holstebro.dk
Eller:
Trine Petersen, Leder af PR & Kommunikation, tlf. 20898852, mail: Trine.petersen@holstebro.dk

Tilbage

keyboard_arrow_up