• Print
  • Forstør tekst

Karsten Filsø er formand for KIMO Danmark

21. januar 2020

Karsten Filsø er valgt som formand for Kommunernes Internationale Miljøorganisation, KIMO Danmark, for perioden 2020-2022. Han deltager også som medlem af den internationale bestyrelse.

Bekæmpelse af plastikaffald fra havet er et af KIMOs indsatsområder. Foto fra den jyske vestkyst Bekæmpelse af plastikaffald fra havet er et af KIMOs indsatsområder. Foto fra den jyske vestkyst

PRESSEMEDDELELSE FRA KIMO DENMARK:

Formand for Natur-, Miljø- og Klimaudvalget i Holstebro Kommune, Karsten Filsø, er valgt som formand for KIMO DENMARK.

Preben Friis-Hauge, formand for Udvalget for Plan og Teknik i Varde Kommune, er valgt som næstformand i KIMO Danmark.

KIMO er en international organisation, der repræsenterer kystkommuner og arbejder for at skabe et renere hav og kystmiljø. 

KIMO arbejder blandt andet på at nedbringe marint affald og mikroplast i havmiljøet. Mere end 1000 tons affald skyller op i gennemsnit på danske strande hvert år. Det er en belastning af naturen og havmiljøet og en økonomisk byrde for kystkommunerne. 

Læs mere om KIMO DENMARK

Kystlotteriet

KIMO Danmark lancerede Kystlotteriet i Esbjerg, Frederikshavn, Hjørring, Jammerbugt og Varde Kommune i 2019. Ved at samle affald på kysten, kunne deltagerne vinde præmier, som er doneret af sponsorer.

KIMO uddelte 18 gevinster til de heldige vindere i december. Deltagerne samlede over fem tons affald fra kysten i perioden fra oktober til november 2019. 

Kystlotteriet fortsætter i 2020 i flere kommuner og med flere stationer, som indeholder lodder og sække til opsamling af affald. 

Kystkommunerne har opstillet strandkasser i træ, hvor opskyllet affald, blandt andet plastaffald kan leveres til afhentning af kommunerne til videre affaldsbehandling.

Læs mere om Kystlotteriet 

Affald indsamlet via Kystlotteriet kan afleveres i trækasserne.

Se kort med placering af strandkasser på den jyske vestkyst


 


 

Tilbage

keyboard_arrow_up