• Print
  • Forstør tekst

Nørre Vosborg tager kunsten ind

19. juli 2021

Herregården ved Vemb supplerer sin palet af historie, koncerter, fester, rundvisninger og foredrag med udstillinger. Første kunstner er Paul M. Cederdorff, Holstebro.

Direktør Helle Sigh ved jubilæumsudstillingen på kultur-herregården Nørre Vosborg sammen med Paul M. Cederdorf og noget af hans kunst. Foto: Tommy Bay/Nørre Vosborg.

PRESSEMEDDELELSE FRA NØRRE VOSBORG

Det er efterhånden lettere at opremse, hvad Nørre Vosborg ikke er end det modsatte. Til listen over aktiviteter og initiativer kan den vestjyske herregård ved Vemb nu føje kunstudstillinger, som har fået sit eget historiske hus og park at udfolde sig i.

- Vi har indrettet de Linde huset, som er en 1700-talsbygning, til et multifunktionelt hus. Her vil vi med intervaller præsentere kunstudstillinger. Meningen er ikke, at Nørre Vosborg skal til at agere kunstmuseum. Vi vil gerne kunne trække et publikum, som er taget herud for at spise i vores nye restaurant, N. V. Tasting, eller opleve en koncert, et foredrag eller et andet arrangement, rundt i hele borggården, hvor vores stærke kulturarv repræsenteres af fire bygninger fra fire forskellige århundreder. Her har mennesker levet igennem en danmarkshistorie på 750 år, og her vil nutidig kunst og kunsthåndværk kunne være med til at vise, at Nørre Vosborg lever og går foran, siger Helle I. M. Sigh, direktør for Fonden Nørre Vosborg.

Første udstiller er Holstebro-kunstneren Paul Madsen Cederdorff. Hans jubilæumsudstilling “60 år med hammer og pensel” kan opleves ude og inde, og Cederdorffs folkelige tilgang til kunst er et levende billede på Nørre Vosborgs sjæl som stedet, hvor høj og lav gennem århundreder har kunnet mødes og blive klogere på livet.

- Udstillingen med Paul Cederdorff kan ses til og med søndag 5. september, og har man betalt entré, er der også adgang til bygningerne i herregårdsanlægget, således at kunsten kan gå i dialog med stedets historie. Til oktober transformerer vi de Linde huset til kunst- og kunsthåndværksbutik og showroom for lokale udøvere. Borgbutikken, som bliver navnet, vil blive kombineret med husflidskurser, og senere vil huset danne rammen om den næste kunstudstilling, siger Helle Sigh.

Ind imellem, når Nørre Vosborg er i brug til bryllupper og konfirmationer og andre fester, kan det multifunktionelle 1700-talshus omskabes til et loungeområde for gæsterne.

- Kulturherregården har med de Linde husets nyindretning fået et dynamisk og levende sted, som hele tiden kan omskabes til at tage imod og dække de behov og ønsker, der opstår, fastslår Nørre Vosborgs direktør, Helle Sigh.

Tilbage

keyboard_arrow_up