• Print
  • Forstør tekst

Samarbejde om læselyst er en ubetinget succes!

28. september 2021

Siden foråret 2020 har der været et givende og lærerigt samarbejde i gang mellem Holstebro Bibliotek og Nørre Boulevard Skolens SFO. Projektet er ved at nå sin afslutning med de sidste aktiviteter i uge 39, og begge parter tager noget vigtigt med sig videre.

Foto: Holstebro Bibliotek

Idéen bag projektet ’Bogen bevæger dig’ er, at bøger skal indgå som en aktiv medspiller i børnenes leg og aktiviteter. Bøger kan indgå i leg på mange måder. Bøger kan give inspiration til at lave sit eget sværd, eller til at snakke om, hvordan vi passer på naturen. Højtlæsning kan efterfølges af at lege historien: hop som frøer, bag en kage som Hr. Struganoff eller tramp hen over en bro som de tre bukkebruse. Leg kan indgå i børnenes bearbejdning af fortællingen.

- Bogen bevæger dig har været en spændende og udviklende proces for såvel børn som personale i SFO’en. Børnene er blevet optaget og motiveret af projektets spændende temaer, og deraf har vi oplevet en større interesse fra børnene i det at gribe og læse i en bog i deres fritid. Endvidere har pædagogernes og bibliotekarernes faglighed suppleret hinanden på bedste vis og lagt fundamentet for et langt fremtidigt samarbejde til gavn for SFO-børnene. Det har ubetinget været en kæmpe succes!, fortæller Mads Pahuus, leder af Nørre Boulevard Skolens SFO.

Samarbejdet beror samtidig på et fælles ønske: at trække bevægelse ind i hverdagen. Projektets kerne er et rum med bøger - Læseburet. Bøger kan bevæge både fysisk og mentalt, og én af gevinsterne ved samarbejdet er børnenes øgede bevidsthed og evne til at spørge sig selv: ”hvad gør historien ved mig?”

- At se børn sidde og læse i hulerne, på gulvet og i sofaen i Læseburet, får vores bibliotekshjerter til at banke. Når de spørger efter mere højtlæsning og elsker at sidde og hyggesnakke bagefter, så er jeg solgt, og vi føler virkelig, at vi med projektet ’Bogen bevæger dig’ har gjort en forskel for børn – og for samarbejdet mellem pædagoger og bibliotekspersonale, fortæller Iben Østerbye, projektleder på Holstebro Bibliotek.

Projektet ’Bogen bevæger dig’ har fået projektmidler fra puljen ’Læselyst og læsefællesskaber for børn i indskolingens fritidstilbud’, som er under Slots- og Kulturstyrelsen.

Flere oplysninger:

Iben Østerbye, projektleder, Holstebro Bibliotek
Mail: iben.osterbye@holstebro.dk
Tlf. 96116864

Mads Pahuus, leder af Nørre Boulevard Skolens SFO
Mail: mads.pahuus@holstebro.dk
Tlf. 96115981

Tilbage

keyboard_arrow_up