• Print
  • Forstør tekst

Ta’ på tur ud i naturen

21. april 2020

I 2020 skal danskerne smage på, opleve og gå på opdagelse i den vilde natur med biblioteket i rygsækken

Holstebro Bibliotek er med i landsdækkende kampagne, der vil vise dig nye veje til det vilde og oversete i vores natur.

Hvor tager man hen, når byerne lukker, og landet går i karantæne? Et oplagt svar kunne være: Naturen.

Derfor vil landets biblioteker i samarbejde med DR og Danmarks natur- og friluftsorganisationer vise dig nye veje til det vilde og oversete i vores natur.

I hele 2020 vil kampagnen 'Vores Natur' flytte både opfattelser og fødder ud i den natur, som mange af os tror, vi kender. Fem centrale naturtyper - skov, hav og kyst, sø og vandløb, det åbne land og naturen i byen - bliver omdrejningspunktet for myriader af oplevelse med det sjældne og oversete.

Tæt på - med afstand

Kampagnen løber både i foråret og efteråret med første del programsat i april og maj. I skyggen af Corona bliver starten af kampagnen lidt anderledes, og meget af det planlagte har fået kreative og digitale afpudsninger, så det også er tilgængeligt under et åbningsforbud.

- Vi havde naturligvis ikke tænkt på Corona, da vi gik i gang med at planlægge alle aktiviteterne i naturkampagnen, siger Iben Østerbye, der er projektleder på Holstebro Bibliotek.

- I disse tider er det oplagt, at vi bringer danskerne tæt på den natur, der nu gør det muligt også at holde afstand til hinanden, og som kan give os et velfortjent afbræk fra hjemme- og isolationskuller. Samtidig har mange af os fået mere tid til fordybelse og perspektiv. Her er kampagnen et oplagt sted at begynde, fortsætter hun.

Foto-konkurrence

I kraft af bl.a. bibliotekernes lyd- og eBøger er der masser at hente ned derhjemme, når du eksempelvis forbereder turen, eller som kan tages med ud. Har du et kamera eller mobil med på turen, er der mulighed for at deltage i en fotokonkurrence, hvor du - over de næste fem uger - hver uge får en ny udfordring.

Når Holstebro Bibliotekerne åbner igen, bliver der mulighed for bl.a. at opleve skoven, havet og vandløb rundt omkring i biblioteket, og her kan du røre, lugte og udforske. Biblioteket har rigtig meget litteratur om skoven, stranden og havet, om forskellige dyr, og mange romaner foregår i naturen.

Desuden vil man kunne se kort over gemte og glemte steder i vores natur i Holstebro kommune, så man også kan blive nysgerrig på andre steder end lige de kendte.

Flere oplysninger

Projektleder på Holstebro Bibliotek, Iben Østerbye, tlf. 96116864 / 20697545, mail: iben.osterbye@holstebro.dk

Tilbage

keyboard_arrow_up