• Print
  • Forstør tekst

Top-moderne svømmecenter i Holstebro Midtby

18. december 2019

I 2020 starter en omfattende forvandling og totalrenovering af Badeland til et helt nyt svømmecenter, hvor bevægelse og talentudvikling vil være i centrum.

Kommunen overtager driften af det nye familievenlige svømmecenter midt i Holstebro. Det nye svømmecenter kommer til at bestå af fem nye bassiner og en spa. De fem bassiner fordeler sig på et 50 m konkurrencebassin, et 25 m multibassin, to lege-/børnebassiner og et varmtvandsbassin.

- Jeg er meget glad for, at vi nu kan præsentere en virkelig flot og gennemgribende løsning for et svømmecenter, som ligger centralt i midtbyen og som danner rammen for nogle fantastiske faciliteter der vil komme mange mennesker til gode, hvad enten vi taler om de mere motions- og familievenlige aktiviteter eller om det er aktiviteter, der er målrettet decideret talentudvikling, udtaler H.C. Østerby, borgmester.

Formanden for bestyrelsen i Selskabet K/S Holstebro Badeland, Finn Poulsen er også yderst tilfreds med det ambitiøse projekt.

- Vi er meget tilfredse med, at vi kan fortsætte denne konstruktion, hvor vi får skabt et moderne svømmecenter med en meget attraktiv og central beliggenhed midt i Holstebro, siger Finn Poulsen.

Fremragende, fremsynede faciliteter

Det nye svømmecenter kommer til at bestå af de nye bassiner, der lever op til de nyeste standarder, både til stævner og konkurrencer.

Derudover bliver der også etableret nye omklædnings- og toiletfaciliteter, publikumspladser og spritnye klubfaciliteter med bl.a. tilhørende fitness.

I alt 4700 m2 nyt svømmecenter på en beliggenhed i Enghaven, som gør det nemt og centralt for det nye svømmecenters brugere at komme til.

- Ligesom biografen Big Bio bliver Holstebro Svømmecenter en gevinst for handelslivet og som en central fritidsaktivitet ved gågaden, der tiltrækker og fastholder livet i midtbyen, siger H.C. Østerby.

Fra bade- og tropeland til topmoderne svømme- og bassinforhold

Svømmecentret ændrer fokus fra bade- og tropeland til topmoderne svømme- og bassinforhold. Der bliver altså flere bevægelsesmuligheder for alle brugere og med de nye bassiner og publikumsfaciliteter vil fx Holstebro Svømmeclub i langt højere grad kunne afvikle konkurrencer og stævner.

- Brugerne får et topmoderne, nyt svømmecenter, mulighederne for aktiviteter i svømmeklubben bliver forøget væsentligt samtidig med, at det er en model, der er økonomisk fornuftig og ansvarlig, fortsætter H.C. Østerby.

Ombygningen begynder i 2020 og tager særlige hensyn til, at svømmere konstant skal have adgang til bassinet, alt imens ombygningen står på. Det kan lade sig gøre på grund af den måde, renoveringen er projekteret på. Det nuværende badeland skal ombygges først, mens 50 m bassinet er åbent og når det nye 25 m bassin er klart, begynder ombygningen af 50 m bassinet.

Når svømmecentret står færdigt, overtager Holstebro Kommune driften af svømmecentret. Holstebro Kommune har køberet til svømmecentret af konsortiet bag Badeland. Prisen er aftalt til 115 mio. kr.

Det er Selskabet K/S Holstebro Badeland, som i dag ejer Badeland, som bliver bygherre for den gennemgribende renovering. Her får Holstebro Kommune en central plads i byggeudvalget.

Den hidtidige driftsaftale, som ellers ville udløbe i 2021, fortsætter, indtil det nye svømmecenter står klar.

Fuld opbakning fra brugerne

Her til morgen har brugerne været indkaldt til et orienteringsmøde, hvor planerne for svømmecentret er blevet præsenteret. Frømandsklubben Delfinen, DGI Vestjylland, Ældresagen og Holstebro Svømmeclub bakker alle op om renoveringen.

- Vi er rigtig glade for de nye faciliteter; både de opgraderede bassiner, der lever op til de nyeste standarder og de forbedrede publikumspladser. Det giver os nogle helt nye muligheder for at afvikle stævner og konkurrencer. Det forhold, at vores svømmere kan fortsætte deres træning under ombygningen er afgørende for den fortsatte talentpleje og -udvikling. Det at driften bliver kommunal bliver en kæmpe fordel for samarbejdet, siger Troels Iversen, formand for Holstebro Svømmeclub.

Fakta

Konstruktionen bag Badeland i dag:

Selskabet K/S Holstebro Badeland ejer og driver Badeland i dag.

I dag lejer Holstebro Kommune sig ind i svømmehallen til bl.a. foreninger og folkeskolen.

Konstruktionen bag det nye svømmecenter:

Selskabet K/S Holstebro Badeland står for renoveringen af det nye svømmecenter.

Holstebro Kommune har køberet.

Holstebro Kommune skal drive det nye svømmecenter.

Det nye svømmecenter bliver 4.700 m2

Tilbage

keyboard_arrow_up