• Print
  • Forstør tekst

Velkommen tilbage på biblioteket

30. juni 2020

Bibliotekernes hverdag normaliseres mere og mere, og nu kan man også benytte de selvbetjente muligheder i Ulfborg og Vinderup

På børnebiblioteket i Holstebro, Ulfborg og Vinderup Bibliotek åbner de populære ”gamergulve” igen.

Mon man må benytte børnebiblioteket? Er det ok at printe? Kan man stadig låne brætspil?

Spørgsmålene har været mange i denne tid, men efter myndighedernes seneste udmeldinger kan borgerne nu stort set benytte bibliotekerne, som de plejer.

De nye retningslinjer betyder også, at Ulfborg og Vinderup Biblioteker nu åbner for selvbetjent tid, og derfor er det nu muligt at lukke sig selv ind på biblioteket fra kl. 7-22 hver dag.

Har god plads

- Vi glæder os til at byde velkommen indenfor i lidt mere almindelige biblioteker, og vi håber, at mange gæster vil besøge bibliotekerne i løbet af sommeren. Vi har store lokaler med god plads og har styr på forholdsreglerne med ekstra rengøring og håndsprit alle vegne, og vi håber, børnefamilier og læselystne borgere har lyst til at komme, ligesom de plejer i sommerferien, siger bibliotekschef Henrik Zacho.

Der bliver noget at glæde sig til, for på børnebiblioteket i Holstebro og Ulfborg og Vinderup Bibliotek åbner de populære ”gamergulve” igen. Dog med den ændring, at en svaber vil stå klar, så gulvet kan blive rengjort mellem hvert spil. Der vil også være nye sommerferieaktiviteter, og fra på mandag står personlige kreaposer klar, så hvert barn får sit helt eget grej til at udfolde sig med:

- Legerummet er omdannet til kreazone i sommerferien, så der er god plads til, at børn kan sidde og bruge fantasien med indholdet i kreaposerne, fortæller Vita Debel, der er leder for Læring og Udvikling på Holstebro Biblioteker.

Stikprøvekontrol

For at få lov til at åbne for selvbetjeningen på Ulfborg og Vinderup Biblioteker skal personalet foretage kontroller af, om borgerne benytter biblioteket hensigtsmæssigt og overholder forholdsreglerne.

- Vi smutter simpelthen forbi en gang imellem i den selvbetjente tid og tjekker, om alt går som det skal. Samtidig går vi en ekstra ”spritrute” og tørrer kontaktflader af, fortæller Henrik Zacho.

Ferieposer

Da biblioteket skulle holde lukket på grund af risikoen for Coronavirus, udviklede de i stedet tilbuddet ”Bøger to-go”, hvor borgerne via hjemmesiden kunne bestille færdigpakkede bogposer med litteratur. Det var en stor succes, og over 800 poser blev afhentet ved døren.

Nu kan man i stedet bestille ”Ferieposer”, der på samme vis er skræddersyede poser pakket med ferieunderholdning fra bibliotekets reoler. Ferieposerne kan bestilles via bibliotekets hjemmeside, hvor der ligger bestillingsformularer for både børn, unge og voksne hvorpå man kan notere sine præferencer.

Flere oplysninger

Bibliotekschef Henrik Zacho, tlf. 96116801 / 29905550, mail: henrik.schou.zacho@holstebro.dk
Eller:
Leder for Læring & Udvikling, Vita Debel, tlf. 96116841 / 40507640, mail: vita.debel@holstebro.dk

Tilbage

keyboard_arrow_up