• Print
  • Forstør tekst

Holstebro roer er udtaget til OL

2. juni 2021

Endnu et "Made In Holstebro"-talent er udtaget til de olympiske lege i Tokyo.

OL i Tokyo venter forude

24-årige Trine Dahl Pedersen fra Holstebro Roklub er nu officielt en del af den danske OL-trup. Dermed får hun et af hendes største ønsker opfyldt. Sammen med de øvrige roere på det danske rolandshold, skal hun repræsentere Danmark til de olympiske lege. Trine er en del af den danske firer uden styrmand, som altså nu skal kæmpe om de eftertragtede OL-medaljer.

Det gode talentudviklingsmiljø

Bag enhver OL-deltager står et lokalt klubmiljø. Holstebro Roklub har været Trines klub siden hun i 2014 startede tilroning.

Trines OL-billet er ifølge kaproningschef Freddy Quist et resultat af det gode talentudviklingssamarbejde, der har været de sidste 10 år mellem klubben, Holstebro Elitesport og Holstebro Kommune.

- "Vi arbejder hårdt hver eneste dag for at skabe Danmarks bedste talentudviklingsmiljø indenfor roning. Med Trines OL-billet høster vi det første rigtig store resultat af en strategi, som blev sat i søen for mange år siden. OL-kandidater tager tid at udvikle, og heldigvis har vi hele tiden haft udviklingsperspektivet for øje", kommer det fra en stolt og meget glad kaproningschef Freddy Quist.  

"Talent 2020"-projekt førte til OL-deltagelse

Trines OL-billet er kulminationen på det "Talent 2020"-projekt, som hun i 2014 blev en del af. Målet var at udvikle OL-roere til OL i Tokyo 2020. Grundet corona afvikles OL i 2021, men målet er nået og Trine glæder sig til den store oplevelse, der venter forude. 

- "Jeg glæder mig helt vildt. Da jeg fik beskeden blev jeg først rigtig glad, derefter lettet og til sidst lidt stresset. Glad fordi det har været mit mål fra start, lettet fordi der nu endelig er sat navn på hvem, der skal med og hvilken båd, vi skal sidde i og stresset fordi vi 4, der nu skal være den danske damefirer stadig har en masse, vi skal have trænet for, at vi er 100% klar til OL." siger Trine og fortsætter

-"Det det gælder om nu er, at vi bliver ét hold og ikke fire individer. Det er vi heldigvis allesammen enige om, og vi har det samme mål. Vi vil gøre alt, hvad der står i vores magt for, at vi kan lave et godt resultat og repræsentere Danmark på  bedste vis. Om det rækker til medaljer, må tiden vise, men det er det, vi går efter", kommer det fra Trine.

De danske roere skal i den kommende weekend til World Cup stævne i Italien. Stævnet er den sidste OL-test inden Trine sammen med de andre danske roere sætter kursen mod Tokyo den 19. juni.

 

 

 

Tilbage

keyboard_arrow_up