• Print
  • Forstør tekst

Holstebro underskriver ambitiøs aftale om mere bevægelse

18. januar 2018

Flere skal dyrke idræt i foreningerne, og flere skal bevæge sig mere i andre sammenhænge. Det er del af visionsaftalen, som Holstebro Kommune skriver under på sammen med DGI og DIF i projektet "Bevæg dig for livet".

Som visionskommune skal Holstebro sammen med DGI og DIF få flere til at bevæge sig.

 
De to idrætsorganisationer DGI og DIF indstillede sidste år Holstebro som visionskommune i Danmarkshistoriens største idrætspolitiske satsning under "Bevæg dig for livet".

Nu underskriver partnerne så det konkrete indhold i aftalegrundlaget for det 5-årige projekt ved et arrangement i Idrætscenter Vest den 25. januar, kl. 16.00 - 18.00

Målet for "Bevæg dig for livet" er at gøre Danmark og danskerne mere aktive.

75 % af danskerne skal være fysisk aktive, og 50 % skal være aktive i en idrætsforening.

Holstebro Kommune har et rigtig godt udgangspunkt i kommunens aktuelle tal for aktive borgere og medlemskaber i foreninger, men det er de sidste procenter, som er de svære. 

For Holstebro Kommune er målet bl.a., at 5000 flere voksne og 1000 flere børn er i bevægelse efter projektperioden.

- Det er et ambitiøst, langsigtet og meget omfattende projekt, som ikke kun handler om idrættens udvikling og vilkår. Idrætten bliver her en løftestang til en betydningsfuld samfundsopgave, som er helt i tråd med kommunens nye sundhedspolitik og som får en positiv effekt på mange andre områder. En ny folkebevægelse i ordets mest konkrete betydning, siger borgmester H.C. Østerby.

For at nå de overordnede målsætninger arbejder kommunen i tre spor: Foreningsudvikling, Udvikling af idrætsfaciliteter og arenaer samt Nye målgrupper ind i idrætten.

- Aftalen er en blåstempling af vores idrætskommune. Der bliver nu sat ekstra spot på vores indsatser og potentiale. Det er et skulderklap til de klubber og foreninger, som i mange år har gjort visioner til virkelighed gennem udvikling, og som igen kan hjælpe med at løfte denne opgave, siger H.C. Østerby.

Han skriver under på aftalen sammen med formanden for DGI, Søren Møller, og formanden for DIF, Niels Nygaard.

Alle er velkomne til arrangementet som også byder på "Idrætscenter Vest i bevægelse" med aktiviteter fra bl.a. Aktiv Torsdag, FC Prostata, Håndboldfitness Idom og Vinderup Volley.

Visionsaftalen løber fra 25. januar 2018 til 24. januar 2023. Visionsaftalen erstatter den tidligere Partnerskabsaftale mellem Holstebro Kommune og DGI Vestjylland.

 

Tilbage

keyboard_arrow_up