• Print
  • Forstør tekst

Nej til kommunefusion

4. december 2015

Ved folkeafstemningen 3. december 2015 stemte et flertal af vælgerne i både Holstebro Kommune og Struer Kommune nej til forslaget om en kommunesammenlægning mellem de to nordvestjyske naboer.

Nej til kommunefusion

I forbindelse med den nationale folkeafstemning om EU-retsforbeholdet gik vælgerne i Holstebro og Struer kommuner til valgstederne med et ekstra valgkort om afstemning for eller imod en kommunesammenlægning.
 
For at gennemføre en eventuel kommunefusion skulle der både være et flertal i Struer Kommune og et flertal i Holstebro Kommune. I går aftes efter første optælling af stemmerne stod det hurtigt klart, at der ikke var flertal for en sammenlægning i hverken Holstebro eller Struer kommuner.
 
I dag efter fintællingen ser afstemningsresultaterne således ud for Holstebro Kommune: 
 
43,8 % stemte ja
56,2 % stemte nej
 
31.949 vælgere i Holstebro Kommune stemte ved den lokale folkeafstemning om kommunesammenlægning. Det svarer til en stemmeprocent på 71,6 %, hvilket er lidt mindre end stemmeprocenten for afstemningen om EU-retsforbeholdet, der var på 74,8 %

Vælgerne har talt

- Jeg synes det var det helt rigtige at bede borgerne i de to kommuner om at tage stilling til det her store spørgsmål om kommunernes fremtid. Borgerne i Holstebro Kommune har ligesom byrådet været delt i spørgsmålet om en fusion. 
 
- Struer Kommune bankede på døren, og det tog vi trods alt godt imod. Nu har vælgerne talt, det tager vi til efterretning og lægger fusionstankerne på hylden. Vi fortsætter med Holstebro Kommunes vækst og udvikling samt gode samarbejde med Struer Kommune - vores nabo mod nord, siger borgmester H.C. Østerby.
 
Holstebro Kommune:
 
  • Antal stemmeberettigede til lokalvalget: 44.591
  • Antal brevstemmer til kommunesammenlægningen: 1228
  • Med 79,5 % havde valgstedet Mejdal den højeste stemmeprocent til lokalvalget
 
  • Antal stemmeberettigede til EU-valget: 42.547
  • Antal brevstemmer til EU-valget: 1337
  • Med 81,9 % havde valgstedet Mejdal den højeste stemmeprocent til EU-valget
 
Du kan se flere valgresultater fra Folkeafstemning om omdannelse af retsforbeholdet på www.kmdvalg.dk

Tilbage

keyboard_arrow_up