• Print
  • Forstør tekst

1. vaccinationsrunde på plejecentrene er veloverstået

4. januar 2021

Hen over nytåret er 427 beboere i Holstebro Kommune blevet vaccineret.

Ove fra Bakkebo i Vinderup tog det første stik. Siden er 426 andre fulgt efter. Fotograf: Morten Stricker

De første vaccinationsstik gik til plejehjemsbeboere nytårsaftensdag og i løbet af weekenden har alle de plejehjemsbeboere, der har ønsket det, nu fået første stik af vaccinationen. 

Ud over de 427 beboere er der foreløbigt vaccineret 257 medarbejdere på plejecentrene.

- Det er virkelig en stor milepæl, at vi nu er her, hvor vi er igennem første runde af vaccinationerne på plejecentrene. Det betyder, at vi er et skridt nærmere den hverdag, som vi kender den fra før COVID-19 kom ind i vores liv, siger Lone Becker Kjærgaard, direktør for Social og Sundhed. 

Det første stik er udskudt for enkelte beboere

427 beboere er vaccinerede ud af 508 potentielle. Når alle potentielle beboere ikke er vaccinerede, skyldes det primært, at de har fravalgt tilbuddet. For en mindre dels vedkommende handler det om, at de enten er under mistanke for COVID-19 eller smittet med COVID-19.

- Vi har aktuelt smitteudbrud på Parkvænget og på Center Birkehøj, og det spiller ind på antallet af vaccinerede fra de to plejecentre, fortæller Lone Becker Kjærgaard.

De beboere, der enten er smittede eller under mistanke og som ønsker vaccinen, skal vaccineres, men det bliver i forbindelse med det næste rul, når der kommer vacciner til Holstebro.

www.holstebro.dk/corona kan du følge de aktuelle smitteudbrud i kommunen. Aktuelt er det plejecentrene Parkvænget og Birkehøj samt botilbuddet Skredsande, der har smitteudbrud

Tilbage

keyboard_arrow_up