• Print
  • Forstør tekst

Indvielse af Palliativ Sansestue i Center for Sundhed

12. december 2019

I går kunne MTO pladserne (midlertidigt ophold) i Center for Sundhed indvie en sansestue for borgere i deres sidste tid. Rummet står færdigt og indbyder til en ro og fordybelse, for både den døende og pårørende, og ved indvielsen fik alle bidrag et stort tak.

Foto: Stemningsvæggen på Sansestuen

Når lokale kræfter samles

På MTO pladserne har de i længere tid haft et stort ønske om at indrette en sansestue for at undersøge, om det også kan have lige så stor gavn for borgere i deres sidste tid, som det allerede har for andre borgere, eksempelvis under operation. 

Sansestuen er et resultat af manges bidrag - fra at komponere musik til billederne, levere komfort til den pårørende samt at bruge den skarpe linse til at indfange et særligt øjeblik til væggen. Derfor var indvielsen også en god lejlighed til at takke de mange involverede og vise gæsterne sansestuens muligheder.

Borgere i Holstebro kommune har indsendt videoer og billeder til stemningsvæggen, og der er især kommet mange flotte billeder. Et udpluk af dem blev vist ved indvielsen, og de vil desuden komme til at indgå på væggen. 

Lyden til videoerne kan være den naturlige lyd eller musik. Musikken er komponeret af 4 elever fra MGK MidtVest. Eleverne, deres underviser og leder af MGK MidtVest var derfor med til indvielsen, hvor de fik mulighed for at opleve resultatet af deres store arbejde. 

Sansestuen er et rum, som er for både den døende og deres pårørende. Derfor var det til stor glæde for skaberne af rummet, at den lokale møbelvirksomhed Actona Company donerede en lænestol med skammel, som giver de pårørende mulighed for et hvil. 


Har du videomateriale til stemningsvæggen?

Selvom sansestuen nu er klar til at blive taget i brug, er der dog fortsat et håb om, at borgere stadig vil sende videoer ind, så stemningsvæggen løbende kan få videoer fra alle årstiderne fra lokalt genkendelige områder over hele kommunen. Så har man en særlig oplevelse eller et særligt sted, eksempelvis i naturen eller med kulturen i fokus, vil det være til stor gavn og glæde, hvis man vil dele det med sansestuen. 

Praktisk information om videoerne:

  • Videoerne må gerne have en varighed på ca. 15 min.
  • Hvis muligt, må der gerne filmes på stativ for størst mulig ro på billedet.
  • Der må ikke være for meget aktivitet på videoen.
  • Af hensyn til GDPR må der ikke fremgå mennesker på billedet, medmindre der er tale om skikkelser på afstand.

Ved yderligere spørgsmål til indholdet af videoerne og/eller af teknisk karakter kontakt da driftskonsulent Majbritt Mølholm Ravn på tlf. 9611 4112 eller mail: Majbritt.Molholm.Ravn@holstebro.dk. 


Ved yderligere spørgsmål:

Centerleder – Center for Akutfunktioner og Sygeplejeklinik, Helle Laursen, tlf. 96114321

Formand for Social- og Sundhedsudvalget, Jens Kristian Hedegaard, tlf. 40271139

Tilbage

keyboard_arrow_up