• Print
  • Forstør tekst

Nyt gratis gå-fællesskab i Holstebro

22. april 2021

Alle er velkomne og kan give livsglæden og sundheden et pift, når "Høj puls på en torsdag" sætter det lange ben foran fra uge 18.

Foto: Fysioterapeuterne Allan Larsen og Karen Søndergaard sørger for, at alt går rigtigt for sig, og alle er med.

"Høj puls på en torsdag" er et tilbud til alle, der ønsker at vedligeholde eller forbedre sin egen sundhedstilstand ved at gå. Det at gå og få pulsen op har nemlig stor effekt på vores trivsel og sundhed.

Tilbuddet er gratis, uforpligtende og fortløbende hver torsdag. Der er ingen tilmelding. Man skal bare møde op i fornuftige sko og være klar til at gå pulsen op i et hurtigt tempo.

Hurtiggang, men ingen løb

- Vi løber ikke, men vi får godt gang i vores ben og blodomløb. Vi har fokus på powerwalk og intervalgang, men vil også lave enkelte lette øvelser for balance og styrke, siger Allan Larsen fra kommunens Center for Sundhedsfremme- og Forebyggelse.

Allan og hans kollega Karen Søndergaard er de to fysioterapeuter, som hver torsdag bogstavelig talt går forrest og sørger for, at alt går rigtigt til. De regner med, at mange, som har været igennem et forløb med genoptræning efter skader, vil deltage. Men de understreger, at alle, som kan og vil på torsdage kl. 13-14, er mere end velkomne.

- "Høj puls på en torsdag" supplerer de mange andre gå-fællesskaber, der allerede findes. Og det læner sig op ad Sundhedsstyrelsens anbefalinger om effekten af at få pulsen op. Tilbuddet spiller også godt ind i det landsdækkende samarbejde "Danmark i bevægelse", som skal inspirere os til fælles fysisk aktivitet, og som Holstebro Kommune bakker op om, forklarer Allan Larsen.

Hjælp til opstart andre steder

Han oplyser, at Center for Sundhedsfremme- og Forebyggelse meget gerne hjælper foreninger og frivillige med at få lignende tilbud op at stå og gå andre steder i kommunen.

Jens Kristian Hedegaard, formand for Social- og Sundhedsudvalget hilser det nye tilbud velkommen.

- Vi ønsker at have endnu større opmærksomhed på den gavnlige effekt af fysisk aktivitet for borgernes trivsel. Og "Høj puls på en torsdag" favner en bredere del af befolkningen, end hvad en diagnose åbner op for i de allerede eksisterende tilbud, siger udvalgsformanden.

"Høj puls på en torsdag" går for sig hver torsdag kl. 13-14 undtagen i ferier og på helligdage. Der er mødested ved legepladsen i Holstebro Lystanlæg, og der tages selvfølgelig hensyn til alle gældende corona-retningslinjer.

Tilbage

keyboard_arrow_up