Tandplejen Nordvestjylland er en realitet

10. oktober 2019

Kommunalbestyrelsen i Lemvig og Holstebro Byråd har godkendt samarbejdsaftalen for et fælleskommunalt tandplejetilbud. ”Tandplejen Nordvestjylland” bliver en ny organisatorisk driftsenhed på tværs af de to kommuner fra 1. januar 2020.

Den kommunale tandpleje er nu fælles mellem Lemvig og Holstebro kommuner Den kommunale tandpleje er nu fælles mellem Lemvig og Holstebro kommuner

Sundhedslovgivningen giver mulighed for, at en kommune kan udføre tandpleje for andre kommuner, dvs. børne- og ungdomstandpleje, omsorgstandpleje og specialtandpleje.

I denne uge godkendte de to byråd en samarbejdsaftale om fælles tandpleje, der skal drives af Lemvig Kommune. 

Bæredygtig sammenlægning

Formålet med at gå sammen er at styrke den faglige profil og øge mulighederne for rekruttering.

I aftalen forbliver de to kommuners tandplejer på deres nuværende adresser, selvom medarbejderne fra Tandplejen i Holstebro ansættes af Lemvig Kommune. 

De enkelte borgere vil ikke opleve, at der sker ændringer, da de fortsætter med at gå til tandlæge på de klinikker, de er vant til.

Dele af samarbejdet er allerede afprøvet. Som forsøgsordning har de to tandplejer siden maj 2017 haft samme leder, hvilket har fungeret godt.

Samarbejdsaftalen har været drøftet i de to kommuners medarbejderorganisationer (MED), som bl.a. bemærker at processen med inddragelse og information til medarbejderne har været god.

 

Tilbage

keyboard_arrow_up