• Print
  • Forstør tekst

De første biler på Holstebromotorvejen

30. september 2018

Der gik ikke lang tid, fra Vejdirektoratet og Færdselspolitiet kl. 11.00 åbnede for de første trafikanter, til Holstebromotorvejen var fyldt med søndagsglade bilister og vinkende borgere på broerne over Nordvestjyllands nye infrastruktur.

Lige uden for Tvis, hvor Gedbovej går over Holstebromotorvejen, var der mange som ville se de første biler.

Selvom den amerikanske veteranbilklub Van Nuys allerede i går fik lov til at brænde benzin af på Holstebromotorvejen som afslutning på Vejfest i Vest, var det først i dag, at de ’rigtige’ bilister fik adgang til den nye asfalt.

At dømme ud fra mængden af biler var der sikkert mange søndagsbilister, som havde fået samme idé: At prøve en tur på den nye Holstebromotorvej. 

Ved Holstebro Nord holdt flere trafikanter tålmodigt i kø, mens de ventede på den endelige 'køretilladelse'.

Fra de krydsende broer stod borgere klar til at se de allerførste biler, lastbiler og busser. Og der blev vinket og hilst igen med både hænder og horn, da de første køretøjer endelig susede afsted.

Vejdirektoratet fortæller, at de sjældent har oplevet så stor opbakning og fremmøde ved tidligere vejåbninger. Både i forhold til biler, der venter på at køre ind på motorvejen, og folk der er mødt op på broer og langs vejen.

Holstebromotorvejen er 39 km lang og går fra Herning til Holstebro Nord, hvor vejen fortsætter som ringvej frem til landevejen mod Lemvig.

I Holstebro Kommune er der tre af- og tilkørsler: Ved Herningvej (Tvis), Viborgvej (Mejrup) og Skivevej, inden motorvejen ender i Måbjerg ved Hjermvej og går over i en flersporet ringvej til Struervej.

Der er i alt 39 broer og tunneller på Holstebromotorvejen. Den længste bro er på 295 meter og går over Storå.

kommunens Facebook-side kan du se video og billeder fra det første rykind på Holstebromotorvejen

Tilbage

keyboard_arrow_up