• Print
  • Forstør tekst

Holstebro i top-12 over kommuner med flest ladestandere til elbiler

27. oktober 2021

Rundt i kommunen er der 40 % flere offentlige ladestandere end landsgennemsnittet.

Ladestander ved Enghaven i Holstebro

PRESSEMEDDELELSE FRA HOLSTEBRO PRESSEN:

Ulfborg, Vinderup, Thorsminde, Vemb og Holstebro by har forholdsvis flere offentlige ladepunkter end landsgennemsnittet og overgår Aarhus og Aalborg

Gæster behøver ikke bekymre sig over, om de kan få opladet deres elbil, hvis de kører til Nordvestjylland.

De nyeste tal viser, at der samlet findes 60 offentlige ladepladser rundt om i Holstebro Kommune. Det er forholdsvis langt flere end landsgennemsnittet.

Holstebro er dermed nu på top-12 over danske kommuner med flest offentlige ladestandere.

Frederiksberg og København er de to kommuner i Danmark, som har forholdsvis flest offentlige ladestandere. Det viser et notat fra Trafikministeriet. I de to hovedstadskommuner bor mange indbyggere i lejlighed og kan dermed ikke have en ladestander på egen grund, men er afhængige af offentlig opladning. Andre kommuner i toppen huser lufthavne eller andre trafikale knudepunkter som for eksempel Tårnby (med Københavns Lufthavn), Bornholm, Billund og Nyborg.

Transportministeriets tal om udviklingen i offentlige ladesteder er gjort op pr. 31. august i år. Men Holstebro klarer sig bedre, end notatet viser. Det forklarer ministeriet med, at antallet af ladestandere vokser kraftigt i øjeblikket, og dermed kan tal hurtigt blive forældede.

Notatet viser, at landsgennemsnittet er 0,73 offentlige ladestandere pr. 1.000 indbyggere. Med de reelle antal på 60 ladestandere ligger Holstebro 40 % højere. I kommunen findes der 1,02 ladestandere pr. 1.000 indbyggere. Det er flere, end hvad notatet fortæller, at der er sat op i blandt andre Aarhus, Aalborg, Odense, Esbjerg og Randers.

Operatøren E.ON har samlet 18 ladepunkter i Holstebro by og Ulfborg. Head of PR & Public Affairs Vibeke Agerdal Kristiansen fra E.ON siger, at der kommer mange landestandere op i øjeblikket, så det kan være svært at få opdateret tal hurtigt nok.

- Men vores ladestandere i Holstebro og Ulfborg har nu stået der længe, siger Vibeke Agerdal Kristiansen.

Operatøren Clever driver samlet 42 ladepunkter i Holstebro, Vinderup, Ulfborg, Vemb og Thorsminde. De allerfleste er normalladere, der kan fylde en bil på nogle timer.

- Det kan mange gæster i en by klare sig med, siger kommunikationschef Henrik Skyggebjerg fra Clever.

- Men vi ved fra rundspørge blandt vores kunder, at de ønsker en blanding af normalladere, hurtigladere og lynladere. Snart vil der komme flere lynladere rundt om i landet og også i Holstebro Kommune.

Transportministeriet tager konsekvensen af, at det går stærkt med ladestandere. Fra november vil ministeriet hvert kvartal udsende nye tal.

Tilbage

keyboard_arrow_up