Anders G. Jacobsen (V)

Medlem af Teknisk Udvalg
Medlem af Arbejdsmarkedsudvalget

 • 799 personligestemmer ved kommunalvalget i 2017
 • 539 personligestemmer ved kommunalvalget i 2013
 • 646 personlige stemmer ved kommunalvalget i 2009
 • Valgt første gang til Holstebro Byråd i 2010

Bag om Anders G. Jacobsen

(Portræt opdateret i 2018)

Anders G. Jacobsen, Holstebro, født i 1967

 • Født i Haderslev
 • Gift med Zane, der er tekstilkunstner og uddannet på Kunstakademiet i Riga. Hun er i gang med at uddanne sig til organist på Vestervig Kirkemusikskole. De har datteren Sara Rebeka på 5 år. Fra et tidligere forhold har Anders børnene Maja på 18 år, Sofie på 16 år og Oskar på 13 år
 • Uddannet cand. merc. i markedsøkonomi. Har arbejdet i dagligvarebranchen siden sit første job i 1996, som var hos amerikanske Procter & Gamble, der dengang havde kontor på Hostrupsvej i Holstebro. Siden har Anders arbejdet hos Bräuner A/S og Arla Foods, og er nu tilbage hos Bräuner A/S, hvor han arbejder med økonomistyring
 • Medlem af Holstebro Byråd for Venstre siden 2010
 • Medlem af Teknisk Udvalg og Arbejdsmarkedsudvalget
 • I fritiden, som byrådsarbejdet ikke levner meget af, bliver familie og venner prioriteret højst. Han løber tit en tur og holder i det hele taget af oplevelser udendørs

- Politik handler for mig om at skabe gode rammer for den enkelte i det fællesskab, som vi er en del af som borgere. Som gammel atletikdreng kan jeg godt lide at sætte overliggeren højt. Det er vigtigt, at vi er ambitiøse og tør sætte os høje mål for det, vi gerne vil opnå, understreger Anders G. Jacobsen.

Han bruger Tvis, hvor han tidligere har boet, som eksempel.

- I Tvis har man f.eks. en målsætning om, at det skal være nemt at komme til og fra området - uanset om det er på cykel, i bil, med bus eller med tog. Og nu har man fået cykelsti, motorvejsafkørsel og bybusforbindelse, ligesom man er på sporet af et trinbræt, siger Anders G. Jacobsen.

”Nordens Firenze”?

Mål gør det dog ikke alene, tilføjer han.

- Der skal også være en overordnet vision, som indsatserne understøtter. Det er vigtigt, at vi har en klar vision for vores kommune. En ledestjerne, som borgere og ansatte i deres daglige virke kan se sig ind i. I de kommende år står vi over for en kæmpe opgave med byplanmæssigt at få nytænkt Holstebro by, når der skal findes alternativ anvendelse for regionssygehuset, slagterigrunden og de store arealer ved Tobaksfabrikken og Nørrelandsskolen. Kan man tænke sig en bedre anledning til at sætte overliggeren højt og virkelig forløse det potentiale, Holstebro har for at blive f.eks. ”Nordens Firenze” – et fyrtårn i Jylland, kendt som uddannelsesbyen med sit levende handels- og kulturliv? siger Anders Jacobsen.

Tre udvalg i sammenhæng

Han er med i to af byrådets udvalg –  Teknisk Udvalg og Arbejdsmarkedsudvalget – og mener, at posterne i de to udvalg giver en god sammenhæng i hans kommunalpolitiske dagligdag:

- Teknisk Udvalg har til gengæld ansvar for den lokale planlægning og er det udvalg, som de fleste borgere er i berøring med i deres hverdag på grund af opgaver som snerydning, fortove, veje, stier og udstykninger. Gode løsninger på opgaverne i Arbejdsmarkedsudvalget har både menneskeligt og økonomisk stor betydning for hele kommunen. Menneskeligt drejer det sig om, at folk, der af den ene eller den anden grund har mistet deres arbejde, hurtigst muligt får fodfæste på arbejdsmarkedsmarkedet igen. Det betyder også meget for kommunens økonomi, understreger Anders.

Og han tilføjer:

- Jeg flyttede ikke til Holstebro på grund af en mur i Gågaden, men fordi jeg fik arbejde her. Det er for mig et billede på, at vi skal være mere end en attraktiv bosætningskommune. Vi skal i højere grad satse på at skabe flere arbejdspladser i kommunen. Dertil kommer naturligvis, at der skal bygges videre på det fundament, Holstebro gennem mange år har skabt sig som kulturby. Det er med til at give Holstebro en ekstra dimension.

Syv skarpe til Anders

 • Den største begivenhed i dit liv: Da jeg blev gift, og da mine børn blev født
 • Dit yndlingssted i Holstebro Kommune: Vestre Plantage og Stubbergård Sø
 • Din livret: Lasagne og græsk salat
 • Din favoritmusik: Alt, der swinger, og så TV2
 • Din favoritbog: ”Taler, der forandrede verden – verdenshistorien fortalt gennem 50 taler”
 • Din favoritfilm: ”The French Connection”, hvor Gene Hackman spiller helt suverænt
 • Dit favorit-rejsemål: New Zealand, der byder på enestående naturoplevelser og et fantastisk folk
keyboard_arrow_up