Anita Støve (O)

Medlem af Social- og Sundhedsudvalget
Medlem af Børne- og Familieudvalget

 • 283 personlige stemmer ved kommunalvalget i 2017
 • Valgt første gang til Holstebro Byråd i 2018

Anita Støve

Byrådsmedlem


Anitas vej som kørelærer og til politiker

(Portræt opdateret i 2020)

Anita Støve, Holstebro, født i 1970

 • Født i Holstebro
 • Bor i Mejrup Hindkær sammen med Michael, der er lastvognschauffør. De har en søn - Mads 14 år
 • Uddannet som kørelærer i 2002 i Viborg. I 2009 supplerede hun med en uddannelse som storvognskørelærer i Ålborg. Driver i dag Anitas Køreskole med lokaler på Brotorvet i Holstebro og i Vinderup
 • Medlem af Holstebro Byråd for Dansk Folkeparti siden 2018
 • Medlem af Børne- og Familieudvalget og Social- og Sundhedsudvalget
 • Bruger gerne en sparsom fritid til fitness og hundetræning. Familien har tre hunde - hun har en schæfer, samleveren Michael en tysk ruhåret til jagt, og sønnen Mads en labrador

Mellem 70 og 90 af de vestjyder, der på årsbasis i de senere år har fået kørekort, har haft Anita Støve som læremester. Det bliver nok lidt færre, der får kørekort via Anita’s Køreskole i de næste år. Ikke, fordi de ikke består køreprøven, men fordi hun har fået et ekstra job, der kræver meget tid hver uge.

Efter at jeg er kommet i Holstebro Byråd, har jeg lavet mine hold i køreskolen lidt mindre. Når folk viser tillid ved at stemme på mig, har jeg til gengæld et stort ansvar for at gøre mit byrådsarbejde så godt som muligt. Det kræver, at jeg bruger den nødvendige tid på at sætte mig godt ind i tingene og være godt forberedt i de sager, jeg skal være med til at behandle og beslutte, forklarer Anita Støve.

”Fra vugge til grav”

I byrådet har hun fået plads i to udvalg, der - om man så kan sige - spænder lige ”fra vugge til grav”. I Børne- og Familieudvalget og i Social- og Sundhedsudvalget udstikkes linjerne for kommunens service over for borgerne - lige fra livets begyndelse, hvor børnene fødes, til den sidste del af livet for den ældste del af befolkningen. Anita har især følgende pejlemærker i sin tilgang til arbejdet i de to udvalg:
- Vi har mange vel fungerende små skoler rundt i Holstebro Kommune. Naturligvis er der en nedre grænse for elevtallet, men jeg synes, at vi skal strække os meget langt for at bevare de små skoler. Lukker vi dem, lukker vi også de små lokalsamfund. Hvad angår ældreområdet, så kan vi ikke være bekendt at spare så meget, som det generelt er sket i en årrække. Når folk har slidt et helt liv, så kan vi altså ikke spise dem af med ét bad om ugen, når de bliver gamle og har brug for kommunal ældreservice, siger Anita.

Generelt mener hun dog ikke, at der er brug for ”de store revolutioner”.

Jeg synes, at Holstebro Kommune har sat mange nye, gode initiativer i gang. Mange ting fungerer rigtig godt. Jeg synes også, at kommunen hænger rimeligt godt sammen. I et geografisk så stort område er det nødvendigt med en stærk kerne i midten - Holstebro by - for at yderpunkterne i kommunen kan fungere. Men vi skal lægge os meget i selen for også at gøre det attraktivt at bo i de små samfund, siger Anita Støve.

Hvad fik hende til at vælge jobbet som kørelærer som levevej?

Jeg er ikke typen, der kan trives med et 8-16 job på et kontor. Derimod vil jeg gerne have friheden til at indrette min egen dagligdag. I jobbet som kørelærer føler jeg, at jeg er med til at give mine kunder en god oplevelse og klæde dem på med nogle færdigheder, som de kan bruge resten af livet som bilister, siger Anita.

Hun har i øvrigt gode erfaringer med en markant nyskabelse inden for sit fag - at unge nu kan få kørekort som 17-årige.

Omkring 80 pct. af mine kunder i dag er 17-årige, og jeg synes, at de klarer sig rigtig godt. Nogle frygtede måske, at de unge ikke er modne nok til at få kørekort i den alder, men det mener jeg bestemt, de er. Der er ingen tvivl om, at de bliver bedre chauffører, når de i et år, indtil de bliver 18 - som loven kræver - har nogle timer sammen med voksne og erfarne bilister, understreger Anita Støve.

En god kørelærer er efter hendes opfattelse en, der respekterer og tager hensyn til, at folk er forskellige, og at der i alle tilfælde skal tages en fornuftigt snak om tingene. På den måde er der nok ikke den store forskel på at være kørelærer og politiker!

Syv skarpe til Anita

 • Den største begivenhed i dit liv: Familiemæssigt, da jeg fik min søn
 • Dit yndlingssted i Holstebro Kommune: Mejrup Hindkær, hvor vi bor
 • Din livret: Grønlangkål, lavet på den nordjyske måde, med kold ribbensteg og medisterpølse. Min far stammer fra Nordjylland, så jeg er opvokset med den ret
 • Din favoritmusik: Jeg er til alt lige fra ABBA til Thomas Helmig
 • Din favoritbog: Alle bøger af den svenske forfatter Liza Marklund, Sara Blædel
 • Din favoritfilm: ”Pretty Woman"
 • Dit favoritrejsemål: Malaga Spanien