Bodil Pedersen (A)

Medlem af Teknisk Udvalg
Medlem af Børne- og Familieudvalget

 • 325 personlige stemmer ved kommunalvalget i 2017
 • 292 personlige stemmer ved kommunalvalget i 2013
 • 377 personlige stemmer ved kommunalvalget i 2009
 • 1864 personlige stemmer ved kommunalvalget i 2005
 • Valgt første gang til Holstebro Byråd i 1998
 • Valgt til Sammenlægningsudvalget for Ny Holstebro i 2006

Bag om Bodil Pedersen

(Portræt opdateret i 2018)

Bodil Pedersen, Mejrup,født i 1951

 • Født i Borbjerg, på kanten til Mejrup
 • Gift med Henrik, der er pensioneret major fra Flyvevåbenet. Har sammen med sin tidligere mand, Bjarne, der døde i 2006, døtrene Rikke på 44 år og Line på 39 år
 • Uddannet pædagog. Arbejdede som børnehaveklasseleder i Mejrup Skole i 10 år, som afdelingsleder i Mejrup Fritidshjem (senere Mejruphus, hvor hun var souschef) i 10 år og sluttede som sektionsleder i hjemmevejledningen i Psykiatri og Handicap i Holstebro Kommune, inden hun i 2011 gik på efterløn
 • Medlem af Holstebro Byråd for Socialdemokraterne siden 1998
 • Medlem af Teknisk Udvalg og Børne- og Familieudvalget
 • I fritiden går og cykler hun i den flotte natur, vi har i vores kommune. Af og til bliver det også til lidt arbejde som frivillig i Tryghedstjenestens gruppe “Alene-hvad nu?”- et tilbud til borgere, der har mistet deres ægtefæller

- Første gang, jeg stillede op til byrådet, gik jeg til valg på, at Mejrup Skole skulle bevares, at vi skulle have en daginstitution i området og en cykelsti fra Mejrup til Holstebro. I dag har vi en stor skole, flere børneinstitutioner og tre cykelstier til Holstebro.

Siger Bodil Pedersen med et smil. Hun har været medlem af Holstebro Byråd uafbrudt siden 1998, men vil dog ikke tage hele æren for, at fortidens ønsker fra Mejrup med tiden er gået godt og vel i opfyldelse.

I indeværende periode er hun medlem af Børne- og Familieudvalget og Teknisk Udvalg. Opgaverne i denne periode bliver en del planlægning vedr. udviklingsområder i kommunen og afledninger vedr. motorvejen . Derudover vil der være fokus på kernevelfærden, hvor vi i kommende periode vil drosle ned på anlægsudgifter til fordel for flere midler til børn, ældre og handicappede.

Mobbet i skolen

Bodil er ikke i tvivl om, at det var barndommen, der formede hendes valg af uddannelse – som pædagog - og senere hendes politiske engagement.

- Min far var arbejdsmand, så der var ikke meget at slå til søren med i mit barndomshjem. Dengang var der virkelig klasseforskel i samfundet Det gav sig bl.a. udslag i mobning i skolen. Det var i de år, at min sociale holdning blev grundlagt: Vi skal tage os særligt af de svageste, opføre os ordentligt over for andre mennesker og respektere forskellighed. Derfor var det helt naturligt for mig at vælge en uddannelse som pædagog. Min far diskuterede altid politik, så jeg blev ”samfundsoplært” derhjemme. Derfor var det heller ikke unaturligt for mig at sige ja til at gå ind i kommunalpolitik, forklarer Bodil.

Et rummeligt arbejdsliv

Hun betegner sit arbejdsliv som pædagog, der startede med børn i Mejrup og sluttede med psykisk udviklingshæmmede i hele Holstebro Kommune, som ”fantastisk”.

- Uddannelsen som pædagog er så rummelig, at den giver mulighed for at have med mennesker at gøre, fra de bliver født, til de dør. Når man arbejder med børn, skal man have et nogenlunde overblik over, hvor de befinder sig. Når man arbejder med voksne handicappede, skal man ikke have den samme årvågenhed. De er voksne mennesker, der har ret til at leve deres eget liv. Her er pædagogernes rolle især at guide dem undervejs. Så der er forskelle i pædagogernes rolle, men respekten for forskellighed skal være den samme, uanset hvem du møder og arbejder med og for, siger Bodil.

Gennem de mange år, hun har været med i kommunalpolitik, har Bodil være omkring de fleste af byrådets udvalg. I indeværende byrådsperiode er hun medlem af Økonomiudvalget og Børne- og Familieudvalget. Om opgaverne i sidstnævnte udvalg siger hun bl.a.:

- Arbejdet med at føre den nye skolereform ud i livet bliver en af de store opgaver i denne byrådsperiode, men der også en række andre udfordringer for udvalget. Det er f.eks. at få tilpasset kapaciteten inden for daginstitutionsområdet. En anden stor udfordring er at fortsætte det flotte arbejde, der er i gang i Holstebro Kommune med inklusion i dagtilbud/folkeskole og den værdsættende tilgang på hele børneområdet, siger Bodil Pedersen.

Syv skarpe til Bodil

 • Den største begivenhed i dit liv: Da jeg blev mor og bedstemor til mine fire børnebørn
 • Dit yndlingssted i Holstebro Kommune: Vandkraftsøen og Storåen
 • Din livret: Forskellige retter med laks, og Henrik laver bl.a. en fantastisk grøntsags suppe
 • Din favoritmusik: Ravels Bolero, som jeg anvender når jeg motionerer i romaskine. Lars Lilholt er også med
 • Din favoritbog: Bl.a. ”Det skal mærkes, at vi lever” af Johannes Møllehave og Benny Andersen
 • Din favoritfilm: ”Kun en pige”, der bygger på Lise Nørgaards erindringsbog med samme titel
 • Dit favorit-rejsemål: Frankrig og Spanien
keyboard_arrow_up Sidst opdateret 01. oktober 2020 af Karina Bay