Dorthe Pia Hansen (A)

Medlem af Økonomiudvalget
Medlem af Arbejdsmarkedsudvalget 

 • 535 personlige stemmer ved kommunalvalget i 2017
 • 373 personlige stemmer ved kommunalvalget i 2013
 • Valgt første gang til Holstebro Byråd i 2014

Dorthe Pia Hansen

Byrådsmedlem


Bag om Dorthe Pia Hansen

(Portræt opdateret i 2018)

Dorthe Pia Hansen, Holstebro, født i 1964

 • Født i Holstebro
 • Gift med Tommy, der er konstruktionssmed hos J. Langkjær Stålbyg A/S i Vildbjerg. De har to børn – Dan på 30 år og Diana på 25 år
 • Uddannet som kontorassistent og eksportassistent. De seneste 11 år har hun været pædagogisk sektorformand i FOA Holstebro (Fag og Arbejde)
 • Medlem af Holstebro Byråd for Socialdemokraterne siden 2014 
 • Medlem af Økonomiudvalget og Arbejdsmarkedsudvalget
 • Fritiden bruger hun på politik og fagligt arbejde, som tilskuer til alle Team Tvis Holstebros hjemmekampe (både damerne og herrerne) og på træning og konkurrencer med ægteparrets tre jagthunde

Kontorassistent. Eksportassistent. Tjener. Dagplejer. Tillidsrepræsentant. Fællestillidsrepræsentant. Med mere.

Dorthe Pia Hansen har gennem årene prøvet ikke så lidt på arbejdsmarkedet og i forskellige virksomheder, inden hun for 11 år siden blev pædagogisk sektorformand i FOA Holstebro. Fuldtidsjobbet som formand er hun valgt til af forbundets lokale medlemmer. Ved kommunalvalget blev hun valgt til endnu et job, som også kommer til at kræve mange af ugens timer. Jobbet som byrådsmedlem.

Der er ca. 3.500 medlemmer i FOA Holstebro. Jobbet som pædagogisk sektorformand indebærer bl.a., at Dorthe Pia forhandler løn og arbejdsvilkår for ca. 1.000 medlemmer inden for pædagogområdet.

- Det startede egentlig med, at jeg var dagplejer. Der var nogle vilkår for dagplejerne generelt, som jeg mente kunne blive bedre. Jeg er vist nok kendt for ”ikke at komme krybende langs fodlisterne”, men går gerne lige på. Så på den måde endte det med, at jeg blev valgt som først tillidsrepræsentant og senere fællestillidsrepræsentant for dagplejerne i kommunen. Det blev indgangen til mit job som formand i FOA. Det tænder mig at være med til at hjælpe andre til at få gode vilkår i deres tilværelse. Og hvis jeg kan hjælpe et medlem til f.eks. at få flere kroner på lønsedlen, så er resultatet af mit arbejde jo meget målbart, siger Dorthe Pia.

På begge sider af bordet

Mange af FOAs medlemmer er ansatte i kommunen. Som medlem af byrådet er Dorthe Pia på sin vis også blevet arbejdsgiver for medlemmerne. Altså kan hun komme i situationer, hvor hun skal varetage måske modstridende interesser – på begge sider af ”bordet”.

- Jeg er helt klar over, at jeg skal være meget opmærksom på, hvilken kasket jeg har på i forskellige sammenhænge. Det kan da godt blive noget af en balancegang. På den anden side kender jeg jo ”gamet” fra forhandlingssituationer i mit daglige arbejde. Nogle vil måske mene, at jeg kan være noget skrap i min fremfærd, men når jeg fornemmer vilje til samarbejde, føler jeg, at jeg er god til at se tingene fra begge sider. De bedste løsninger nås via dialog, og jeg synes, at der i Holstebro Kommune er et godt samspil mellem ledelser og medarbejdere, understreger Dorthe Pia.

Vidt omkring

I sit hidtidige arbejdsliv har hun prøvet meget. I byrådsarbejdet kommer Dorthe Pia også vidt omkring via poster i to forskellige udvalg.

- På grund af mit job i FOA føler jeg mig helt på hjemmebane i de opgaver, vi skal tage os af i Arbejdsmarkedsudvalget. Jeg føler mig godt klædt på til det brede arbejde og samarbejde i byrådet, siger Dorthe Pia.

Syv skarpe til Dorthe Pia

 • Den største begivenhed i dit liv: Familiemæssigt, da vi fik vores to børn, og ellers da jeg blev valgt til min nuværende stilling i FOA
 • Dit yndlingssted i Holstebro Kommune: Naturområdet Skovlund ved Holstebro, som jeg er vokset op ved og i
 • Din livret: Kartoffelmos og stegte pølser
 • Din favoritmusik: Bryan Adams og Bruce Springsteen. Jeg har været til flere koncerter med dem begge
 • Din favoritbog: Jeg læser næsten aldrig bøger, men meget faglitteratur
 • Din favoritfilm: ”Mit Afrika”, der handler om Karen Blixens liv
 • Dit favorit-rejsemål: Sardinien