Klaus Flæng (A)

Formand for Teknisk Udvalg
 

 • 1179 personlige stemmer ved kommunalvalget i 2017
 • 477 personlige stemmer ved kommunalvalget i 2013
 • Valgt første gang til Holstebro Byråd i 2014

Klaus Flæng

Byrådsmedlem


Bag om Klaus Flæng

(Portræt opdateret i 2018)

Klaus Flæng, Vinderup, født i 1978

 • Født i Vinderup
 • Gift med Lene, der arbejder i Borgerservice i Holstebro Kommune. De har to børn – Jonas på 11 år og Maja på 8 år
 • Uddannet som salgsassistent i en tøjbutik i Viborg i år 2000. Har i de seneste 12 år arbejdet som procesoperatør i DLGs afdeling i Skave, der producerer mellem 1.500 og 2.000 tons økofoder om ugen. Klaus arbejder skiftevis dag, aften og nat
 • Medlem af Holstebro Byråd for Socialdemokraterne siden 2014
 • Formand for Teknisk Udvalg siden den 1. januar 2018
 • Fritiden bruger han især på frivilligt foreningsarbejde, og han løber mellem 35 og 40 km om ugen, når tiden tillader det

Lige siden han var 4 år, har Klaus Flæng været aktiv i fodboldklubben Vinderup IK. Nu er han også blevet medlem af en klub, der spiller på en noget større bane end den i Vinderup. Som medlem af byrådet, der skal score til glæde for borgerne i hele Holstebro Kommune. Sådan billedligt talt.

Klaus’ far, Morten, var træner, da knægten begyndte at spille fodbold i Vinderup IK. Også politisk er Klaus gået i sin fars fodspor. Efter 22 år som medlem af først kommunalbestyrelsen i Vinderup og derefter Holstebro Byråd forlod Morten Flæng det kommunale arbejde ved udgangen af 2013 og blev straks afløst af sønnike.

Basen i Vinderup IK

- Det er klart, at jeg gennem årene er blevet præget og inspireret af min fars politiske arbejde og engagement i lokalsamfundet. Jeg har haft min faste gang i Vinderup IK i ca. 30 år og har fået utroligt mange gode oplevelser, som også har været med til at præge mig som person. Når der er et sted, du er glad for at være, så må du også påtage dig et ansvar og yde, det du kan – uanset om der er tale om en forening eller det lokalsamfund, hvor du bor. På den måde er indgangsvinklen til foreningsarbejde og byrådsarbejde for mig den samme, understreger Klaus.

I de mange år i Vinderup IK har han stort set været omkring alle poster og funktioner – som spiller, som træner, som bestyrelses- og udvalgsmedlem, som formand for klubbens sportsfest, som kampfordeler, som indpisker m.m. 

Han har også en toppost i en lokal klub, der ikke er for børn. Klaus var medinitiativtager til og er næstformand i Vinderup Vinklub, der har 200 medlemmer.

- Vi holder fire-seks arrangementer om året, hvor vi hører om og smager på god vin fra mange forskellige druer og lande og får god mad til. Vi snakker også om meget andet. Det er med til at skabe sammenhold i lokalsamfundet, forklarer Klaus.

I byrådet er Klaus formand for Teknisk Udvalg.

- Opgaverne i Teknisk Udvalg er et spændende område, hvor jeg har meget at lære. Jeg har altid været holdspiller, så jeg vil bestræbe mig på at arbejde for helheden, både i de kommunale opgaver, der skal løses, og geografisk i hele kommunen, siger Klaus.

”Når man vil tingene nok…”

Han har skiftende arbejdstider i jobbet som procesoperatør i DLG. Hans kone, Lene, har sit daglige job at passe i Borgerservice i Holstebro Kommune. Hele familien er i den grad også aktiv i fritiden. Nogle af Klaus’ gøremål er nævnt. Lene danser zumba og løber. Sønnen Jonas går til svømning og fodbold, og datteren Maja dyrker gymnastik. Det kræver sin planlægning at få ugen til at hænge sammen – også med politik på dagsordenen.

- Når man vil tingene nok, så kan man som regel nå det hele. Da jeg blev gift med Lene, sagde jeg, at jeg for det første ville bestemme, hvor vi skulle bo – i Vindelevgård-området, hvor jeg er vokset op – og for det andet, hvad vores børn skulle hedde. Så måtte hun bestemme resten. Sådan er det blevet, og jeg synes, det går meget godt, understreger Klaus med et smil.

Syv skarpe til Klaus

 • Den største begivenhed i dit liv: Familiemæssigt, da vores to børn blev født. Ellers da jeg for nogle år siden stod alene i spidsen for Vinderup IKs sportsfest, der gav et overskud på 100.000 kr
 • Dit yndlingssted i Holstebro Kommune: Vinderup Stadion – uanset om det er med kridtmaskinen eller til træning
 • Din livret: Boller i karry
 • Din favoritmusik: Kim Larsen og Allan Olsen
 • Din favoritbog: ”Jordens Søjler” af Ken Follet
 • Din favoritfilm: ”Midt om natten” med bl.a. Kim Larsen og Erik Clausen
 • Dit favorit-rejsemål: Barcelona – en fantastisk by med flot arkitektur og fodbold på Nou Camp